2 C
Zvornik
19. април 2024.

Počele manifestacije u okviru obilježavanja Dana opštine Zvornik – mališani vrtića „crtali svom gradu“

ZVORNIK – Obilježavanje Dana opštine Zvornik počelo je juče manifestacijom „Crtamo svom gradu“ u kojoj je učestvovalo oko 400 djece iz vrtića „Naša radost“.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da je na mališanima budućnost našeg grada i naše zajednice.

– Oni se danas ovdje zabavljaju, crtajući po glavnoj gradskoj ulici ono što im je volja. Vidite i sami da su veoma zainteresovani i da ne primjećuju nas starije. Mislim da je njihovo najveće bogatstvo što u taj njihov svijet često ne dopire svakodnevica koja nekada i nije najbolja. Dali smo njima i njihovoj mašti na volju i da vidimo kakve će nam poruke ostaviti – rekao je Stevanović.

On je istakao da je u okviru obilježavanja Dana opštine – 21. maja pripremljen lijep program.

– Želja nam je da afirmišemo što više naših sugrađana koji se bave ozbiljnim poslom, a negdje su možda u sjenci i nisu dobili priliku da na većoj sceni pokažu šta znaju i šta mogu. Zvornik im to duguje i oni će ovih dana prikazati šta to rade sve ove godine – istakao je Stevanović.

Ognjen Pavlović, savjetnik načelnika za mlade i sport, rekao je da će se u periodu od 18. do 23. maja predstaviti kulturna i sportska udruženja, te da će akteri svih dešavanja uglavnom biti mladi ljudi, čime Opština pokazuje da njeguje prave vrijednosti i cijeni rad i trud.

Direktor „Naše radosti“ Vukomir Stanković naglasio je da su među malim autorima djeca kako iz grada, tako i iz mjesnih zajednica u kojima ovaj vrtić ima svoja odjeljenja.

– Djeca su izašla da pokažu šta umiju, da pokažu koliko su kreativni, ali isto tako da pokažu i da ovaj grad na njih može računati, odnosno da i oni mogu nešto lijepo pokloniti svom gradu, kao što oni dobijaju punu podršku od svog grada, odnosno opštinskog rukovodstva – kazao je Stanković.

Zbog manifestacije „Crtamo svom gradu“ juče je od 17:00 do 19:00 sati za saobraćaj bila zatvorena glavna gradska ulica od Robne kuće do Pošte.

U okviru manifestacija povodom Dana opštine, danas će u holu Osnovne škole „Sveti Sava“ biti otvorena izložba fotografija „Zvornik nekad i sad“, zvorničkog profesora Zorana Ivanovića, dok će u srijedu na platou „Kasina“ biti održan koncert Osnovne muzičke škole, dok će učenici zvorničkih škola učestvovati u gradskoj trci.

Centralni događaj na Dan opštine, u četvrtak, biće Svečana akademija u Domu omladine kada će biti dodijeljena i opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama. Istog dana biće upriličeno i otkrivanje „Paletinog“ murala na šetalištu kod Pošte, dok će Pozorište „Aleksandar Joković“ iz Ljubovije u Domu omladine izvesti predstavu „Profesionalac.

U petak će Dječiji vrtić „Naša radost“ izvesti završnu priredbu na platou „Kasina“, nakon čega će gosti iz Bijeljine izvesti predstavu za djecu „Šumska Šala-bala-bajka“.

Rafting kluba „Eko Drina“- sekcija „Safari“ u subotu će organizovati Džipijadu, a toga dana biće održan i Festival gitare „Zgitar fest“, kao i promocija klubova borilačkih sportova, te gradski turniri u odbojci i basketu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se