15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Paketi za novorođenčad u zvorničkom porodilištu

Predsjednik i sekretar Opštnske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dejan Galić i Dana Mićić uručili su danas pet bebi-paketa za novorođenčad u porodilištu Opšte bolnice.

Kako su saopštili, ova aktivnost je prva u nizu aktivnosti koje će biti preduzete u okviru Nedelje crvenog krsta od 8. do 15. maja.

– Do kraja Nedelje crvenog krsta naši volonteri posjetiće 20 nepokretnih lica i 5 višečlanih porodica kojima će uručiti prehrambeno-higijenske pakete. Već smo počeli podjelu 7.200 jaja socijalno ugroženim licima, kao i nekim zvorničkim organizacijama poput Saveza slijepih i drugih – rekla je Mićićeva.

Aktivisti Crvenog krsta prodavaće markice crvenog krsta, a tako prikupljen novac biće iskorišten za finansiranje aktivnosti podmladka i omladine Crvenog krsta.

U toku ove sedmice planirano je i da dobrovoljnim davaocima krvi u akcijama sprovedenim u Tehničkom školskom centru i Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ budu uručene zahvalnice, kao i voloterima i saradnicima koji su pomogli ovu organizaciju prilikom prošlogodišnjih poplava.

Pored svega nabrojanog biće upriličeno i Regionalno takmičenje iz poznavanja prve pomoći uz učešće ekipa sa regije Birač.

– Cilj ovih aktivnosti je ne samo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, nego i da podižemo svijest sugrađana o značaju organizacije crvenog krsta, o njenim zadacima i ciljevima, kao i o tome da svako od nas preko ove organizacije može da pomogne siromašnima i ljudima u nevolji, makar i kupovinom markice crvenog krsta – rekli su Galić i Mićićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se