18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Osuđen teroristički napad u Zvorniku

SARAJEVO – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je sinoć zaključak kojim se osuđuje teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i ubistvo policajca i izražava saučešće porodici ubijenog.

Prihvaćen je prijedlog Kolegijuma Predstavničkog doma da svi zaključci iz juče obavljene rasprave, Informacija Savjeta ministara BiH o napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, te o nedavnom privođenju ljudi na prostoru Republike Srpske i stenogram upute na razmatranje Zajedničkoj komisiji za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH da sačini prijedlog zaključaka i uputi ih Predstavničkom domu na usvajanje.

Predstavnički dom nije prihvatio prijedlog poslanika SNSD-a Nikole Špirića za dopunu dnevnog reda 11. sjednice Predstavničkog doma tačkom koja glasi:

„Informacija Savjeta ministara BiH o terorističkom napadu u Zvorniku“.

Špirić je na prošloj sjednici Predstavničkog doma predložio da u dnevni red bude uvršten izvještaj o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, ocijenivši da se traženjem zbirnog izvještaja o napadu u Zvorniku i akciji „Ruben“ koja je potom uslijedila u Republici Srpskoj šalje loša poruka.

„Traženjem zbirnih izvještaja prijeti opasnost da ova institucija preraste u kolijevku za njegovanje terorizma i terorističkih akcija“, rekao je Špirić, obrazlažući svoj prijedlog.

On je istakao da osuda terorizma traži politički konsenzus, a da se odlaganjem rasprave i traženjem zbirnih izvještaja onima koji se bave terorizmom šalje poruka da se nastave baviti time.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se