14.3 C
Zvornik
21. мај 2024.

Osmanović: Tokić nepoželjan u Konjević Polju

BRATUNAC – Predsjednik Skupštine opštine /SO/ Bratunac Adil Osmanović izjavio je Srni da danas nije bilo okupljanja ispred pravoslavne crkve u Konjević Polju, koje je najavio predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, koji je nepoželjan u ovoj sredini.

„U Konjević Polju nije bilo niti će biti okupljanja, jer je Tokić nepoželjan u ovoj mirnoj sredini. To je jedan politički marginalac koji je mijenjao stranke i ostao bez ičije podrške, pa po svaku cijenu želi da skrene medijsku pažnju i vratiti se u javnost, izazivanjem problema u Bratuncu i drugim povratničkim sredinama, što neće biti dozvoljeno“, rekao je Osmanović.

Osmanović kaže da Tokić u Konjević Polju nema niti će imati pristalica, te ističe da predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda „nema podršku ni u rodnom Gradačcu, a kamoli na drugim mjestima“.

„Osuđujem njegovo djelovanje. Takvi nisu potrebni u Konjević Polju i Bratuncu, gdje želimo da živimo normalno, gradimo suživot i privučemo investitore da bi se otvarala nova radna mjesta i poboljšavao standard građana“, rekao je Osmanović.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci iz Konjević Polja žele da mirno žive i ne izazivaju probleme i zbog toga se danas niko nije odazvao na Tokićev poziv, što pokazuje koliki ugled uživa u ovoj sredini.

„Ovdje su nepoželjni svi koji narušavaju mir i izazivaju bilo koji vid mržnje i netrpeljivosti“, poručio je Osmanović.

On ističe da Tokića dobro poznaje još dok je bio član SDP-a BiH i da je riječ o „osobi koja govorom mržnje i šovinističkom retorikom po svaku cijenu želi da privuče pažnju, prikupi sljedbenike i izazivanjem incidenata pokuša se vratiti u politički život“.

„Ali, on je prošlost i sve što čini samo ga još više udaljava od drugih“, kaže Osmanović.

Okupljanje Bošnjaka nije bilo najavljeno bratunačkoj policiji, niti je danas između 12 i 13 časova bilo policije u Konjević Polju, a plato ispred crkve bio je prazan i niko se nije odazvao na Tokićev poziv.

Kako Srna saznaje, do okupljanja eventualnih Tokićevih pristalica nije došlo danas ni u Vlasenici, što je on takođe bio najavio.

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić i još jedna osoba uhapšeni su danas u Banjaluci, nakon što su u blizini Skupštine grada istakli zastavu Armije BiH.

Tokić je ranije pozvao Bošnjake da se 22. maja masovno okupe u Republici Srpskoj pod ratnim zastavama Armije BiH uz parolu „Zastava BiH na svakom pedlju naše države“.

On je ranije izjavio da je povod za isticanje zastava godišnjica od prijema BiH u UN.

„Dana 22. maj BiH je primljena u UN. Masovno okupljanje u entitetu Republika Srpska. Masovno donošenje zastava. Šetnje, skupovi, manifestacije“, naveo je Tokić u pozivu.

Tokić je na prošlogodišnjim opštim izborima bio kandidat za predsjednika Republike Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se