naslovnaVIJESTIZvornik

Opština Zvornik novčano nagradila najbolje maturante TŠC-a i SŠC-a

ZVORNIK – Iz budžeta opštine Zvornik biće izdvojeno 5.600 KM na ime novčanih nagrada za đake generacije i „vukovce“ u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ i Tehničkom školskom centru, kao i učenike ovih škola koji su bili uspješni na takmičenjima.

Ove godine u zvorničkoj opštini ima ukupno 420 maturanata od kojih 240 u SŠC „Petar Kočić“ i 180 u TŠC (129 u četvrtom stepenu i 51 u trećem stepenu).

Učenik generacije i „vukovac“ u Tehničkom školskom centru za četvrti stepen je Đorđe Koprivica, a učenik generacije za treći stepen je Elvira Čirak.

Učenik generacije u SŠC „Petar Kočić“ je Zoran Lazić, a u ovoj školi ima ukupno 16 „vukovaca“.

Učenici generacije i pobjednici na Republičkom takmičenju iz različitih oblasti iz opštinskog budžeta biće nagrađeni sa po 300 KM, „vukovci“, kao i osvajači drugog mjesta na Republičkom takmičenju sa po 200 KM, dok će osvajači prvog mjesta na Regionalnim takmičenjima dobiti po 150 KM, a drugog mjesta 100 KM.

Maturanti obje škole proslaviće matursko veče u petak, 29. maja 2015. godine. Prethodno će, po prvi put do sada, imati zajednički defile od zgrade opštine Zvornik, sa početkom u 18:30 sati, do platoa „Kasina“ gdje će svima biti uručeni prigodni pokloni, a najboljima nagrade.

Tagovi

Jedan komentar

Back to top button
Close
Close