9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Očekuje nas paklena vrućina: Ovo su pravila kojih treba da se držite

Pred nesnosne vrućine nismo nemoćni, a jedno od „sredstava“ za borbu protiv usijanog vazduha jeste -flašica vode koju valja uzimati što češće, u malim gutljajima.

Pored vode, trebalo bi obratiti pažnju i na garderobu, šminku ali i hranu.

GARDEROBA

Potrudite se da izbjegavate garderobu od sintetičkih materijala, a radije se odlučite za komfornu odjeću prirodnih materijala (lan, pamuk). Pravi izbor su uvijek duže bijele košulje koje možete nositi uz tanji džins ili helanke.

Takođe nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za ljetnji sako koji ćete ukombinovati sa majicom na bretele i pantalonama.

Duže haljine su odličan izbor, ali ukoliko idete na posao ili na fakultet, potrudite se da obučete i tanji ljetnji kardigan preko kako biste izgledali primjereno.

AKSESOARI

Izbjegavajte previše ogrlica, narukvica. Pored toga što može djelovati neukusno, može vam se javiti i neprijatan osjećaj prilikom znojenja.

Radije se odlučite za elegantnu dužu ogrlicu ili možda ljetnju ešarpu.

ŠMINKA

Nemojte koristiti sapune koji isušuju kožu, već se odlučite za bezalkoholni tonik kojim ćete nježno očistiti lice prije nego što nanesete hidrantnu kremu U svoju omiljenu dnevnu kremu možete ubaciti i par kapi soka od aloje.

Upotrebite trik profesionalnih šminkera i četkicu navlažite prije nego što je utapkate u sjenku za oči. Na taj način sjenka že biti kremasta i dućže trajati na vašim kapcima.

Što se tiče pudera, izaberite onaj lake strukture i bez ulja. Takođe možete u tanjem sloju staviti i puder u prahu.

HRANA

Naravno da ne bi trebalo da preskačete obroke, ali po vrućinama savjetuje se lakša hrana. Za doručak izaberite ovsenu kašu sa jabukom, cimetom i malo meda ili granola musli u kome ćete uživati sa bademovim mlijekom.

Za ručak se opredijelite za Cezar salatu ili piletinu sa grilovanim povrćem, a za večeru pečenu ribu i sezonsku salatu.

OSVJEŽENJE

Uz lepezu, kao obavezan ljetnji aksesoar i naravno flašicu vode, osvježenje možete naći i u drugim stvarima. Hladan čaj od pomorandže, mente ili đumbira fantastičan je za tropske dane.

Pored „sassy” vode o čijim smo blagodetima već pisali, osvježenje potražite i u sveže cijeđenim sokovima koje možete pripremiti sami piše Blic Žena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se