0.4 C
Zvornik
28. јануара 2023.

Mektić: Napad na policiju u Zvorniku – teroristički čin

SARAJEVO – Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da je napad na Policijsku stanicu u Zvorniku Tužilaštvo BiH okvalifikovalo kao „teroristički“, što se i navodi u informaciji Savjeta ministara BiH o ovom događaju, koju će danas razmatrati Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

„Uoči ove sjednice insistirao sam da se sa te informacije, kao i one o akciji MUP-a Republike Srpske `Ruben` skinu sve oznake tajnosti kako bi se javnost upoznala o svim detaljima“, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu pred početak sjednice Predstavničkog doma.

On je izrazio uvjerenje da će poslanici usvojiti većinu predloženih zaključaka i mjera, kao i inicirati neke nove čiji je cilj borba protiv terorizma i svih drugih oblika kriminala.

„Najbitniji zaključak jeste da pronađemo instrumente, i u organizacionom i u institucionalnom smislu, da se suprotstavimo terorizmu koji je prisutan u BiH. Najvažnije je da mi u BiH priznamo da imamo problem terorizma. Kada to učinimo, uvjeren sam, naći ćemo i odgovarajuće mjere“, istakao je Mektić.

On je rekao da Ministarstvo bezbjednosti BiH intenzivno priprema dokumenta koja će dati odgovor na pitanje kako se suprotstaviti terorizmu.

„Ne želim da to budu samo deklarativne mjere ili konstatacije, već konkretne operativne mjere koje će omogućiti da snažno udarimo na terorizam u BiH i da ga porazimo. Već sam rekao da ćemo pobijediti šaku kriminalaca koji žele da svojim radikalnim i necivilizovanim idejama dovedu u pitanje sudbinu BiH i svih njenih građana“, poručio je Mektić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatraće danas informacije Savjeta ministara BiH o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, te o akciji „Ruben“ koju je nakon toga proveo MUP Republike Srpske.

Pred poslanicima će se naći i Izvještaj komisije Kolegijuma o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu poslanika SNSD-a Nikole Špirića za dopunu dnevnog reda 11. sjednice Predstavničkog doma tačkom koja glasi: „Informacija Savjeta ministara BiH o terorističkom napadu u Zvorniku“.

Predstavnički dom na prošloj sjednici nije prihvatio Špirićev prijedlog da u dnevni red sjednice bude uvršteno razmatranje izvještaja o terorističkom napadu u Zvorniku.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
981PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se