20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

LJEKARI ŠOKIRANI: Muškarci koji imaju bradu nakon ovoga bi se mogli zamisliti

Iako je većina brada sadržavala uobičajene bakterije, neke su bile toliko prljave da se ljekar našalio kako bi ih trebalo očistiti sa sredstvima za dezinfekciju

Brade su posljednjih godina u modi. Podjednako ih vole i žene i muškarci. Ali sudeći prema istraživanju jednog ljekara iz Novog Meksika, neki vlasnici baš i nisu skloni da ih “njeguju“.

Mikrobiolog Džon Golobic sa Quest Diagnostica analizirao je niz brada u potrazi za bakterijama. Rezultati su ga šokirali, piše Metro.

– Rijetko me nešto iznenadi kao što je ova analiza – kazao je Golobic nakon što je u uzorcima uzetim s nekolicine brada pronašao bakterije koje se pronalaze u wc školjki ili u fekalijama, prenosi Depo.

Iako je većina brada sadržavala uobičajene bakterije, neke su bile toliko prljave da se ljekar našalio kako bi ih trebalo očistiti sa sredstvima za dezinfekciju.

– Toliki stepen nečistoće je uznemirujući – rekao je Golobic, a vlasnicima najpoželjnijeg ukrasa na muškom licu poručio da svoje brade redovno peru i održavaju, a prljave ruke drže podalje.

[mom_video type=“youtube“ id=“YehOfHRrkIY“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se