23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ešdaun obećao da će pojesti šešir ako izgubi, a izgubio je

LONDON – „Hit“ izbora u Britaniji je izjava Pedija Ešdauna da će javno pojesti svoj šešir ukoliko predviđanja o debaklu njegovih liberala budu tačna – što se i dogodilo.

„Ukoliko ovi rezultati budu tačni poješću svoj šešir u tvom programu“, rekao je bivši lider Liberalnih demokrata u specijalnom programu BBC-a o parlamentarnim izborima.

Podsjećamo, Liberalne demokrate su doživjele veliki poraz na izborima izgubivši čak 49 mjesta.

Kada je debakl liberala već postao izvestan voditelj BBC-a je rekao da je Tviter već dobio svoj profil pod nazivom „Šešer Padija Ešdauna“ i da ima preko 600 pratilaca.

„Stiglo mi je već desetak ponuda za šešire i nisu sve ljubazne“, odgovorio je Ešdaun.

Prema posljednjim rezultatima, partija LibDem bi na parlamentarnim izborima održanim juče u Velikoj Britaniji mogla da osvoji samo osam mjesta u donjem domu parlamenta. Na prošlim izborima 2010. godine liberali su osvojili 57 mjesta

Iako je cio svijet očekivao „mrtvu trku“, ulazak u tzv. blokirani parlament i teške međustranačke pregovore, prve projekcije koje je objavio BBC su odstupale od svih ranijih anketa.

Ispostavilo se da su Konzervativci veoma lako odnijeli pobjedu, da Laburisti nisu bili ni blizu.

Pedi Ešdaun je inače poslije napuštanja engleske političke scene 2002. godine naslijedio Volfganga petiča na poziciji Visokog predstavnika UN u Bosni i Hercegovini i na toj funkciji se zadržao do 2006. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se