15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Drina i Široki Brijeg podjelili bodove (foto)

ZVORNIK – Fudbaleri Drine i Širokog Brijega podjelili su bodove na Gradskom stadionu u Zvorniku (1:1). Domaćina je jedanaest minuta dijelilo od veoma važne pobjede međutim borbeni gosti su stigli do poravnanja.

Sve u svemu možemo konstatovati da je nerješen rezultat možda i najrealniji u ovom trenutku. Drina nije iskoristila priliku da pobjedom konačno obezbjedi opstanak tako da će se o njenoj daljoj sudbini odlučivati u poslednja dva kola.

Iako oslabljeni neigranjem nekoliko važnijih igrača, prije svih Vagnera, Široki Brijeg je bolje otvorio utakmicu. Drina je u utakmicu ušla oprezno i nešto povučenije a gostujućeg pritiska se oslobodila polovinom prvog poluvremena.

Prvu ozbiljniju priliku propustio je Menalo u 21. minutu a njegov šut odlazi pored gola.

Samo dvije minute kasnije jedanaesterac za Drinu. U šesnaestercu Širokog Brijega oboren je Mrkaić od strane Barišića i Brekala a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Miloš Filipović.

I pored većeg posjeda lopte, gosti do kraja prvog poluvremena nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Gorana Maksimovića.

Zakarić je šutirao preko gola u 54. minutu te tako opasno zaprijetio Drini a volej Peke, tri minute kasnije, takođe odlazi preko gola domaćina.

U 64. minuti sporna situacija ispred gola Širokog Brijega. Mrkaić se u jednom napadu Drine uspio osloboditi svog pratioca Brekala i kada je krenuo sam prema golmanu nesportski je zaustavljen od pomenutog igrača. Slavko Brekalo je za ovaj potez dobio „samo“ žuti karton iako je Mrkaić imao slobodan prostor prema golu gostiju.

Kako je vrijeme odmicalo Široki Brijeg je bio sve opasniji, dok je Drina preko kontranapada pokušava ugroziti gol gostiju. Plazonić je u 77. minuti šutirao po zemlji a Maksimović loptu šalje u korner.

Samo dvije minute kasnije, odbrana Drine je kapitulirala. Na desnoj strani Drininog šesnaesterca Lazarević je izgubio loptu a nju prihvata Buhač i dodaje za Luku Menala, koji pored statičnih Zvorničana rutinski šalje loptu u mrežu iz neposredne blizine.

Nakon primljenog gola Drina se probudila, uspostavila blagu terensku inicjativu ali bez rezultata.

U 80. minutu Filipović je šutirao sa oko 20 metara ali odlično brani Soldo, te loptu izbacuje u korner. Nakon izvedenog kornera, najviši u skoku je Mrkaić, koji loptu glavom šalje prema golu Širokog Brijega ali odbrana gostiju odlično reaguje te loptu ponovo izbacuju u korner.

Na kraju je rezultat ostao nepromijenjen. Drina, kao što smo naveli u uvodu teksta, i dalje odlučuje o svojoj sudbini. U narednom, predzadnjem kolu Zvorničani idu u goste banjalučkom Borcu a nakon toga dočekuju Slaviju.

FK DRINA – NK ŠIROKI BRIJEG 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 – Filipović u 23. minutu (jedanaesterac); 1:1 – Menalo u 79. minutu; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 500; Glavni sudija: Dragan Skakić (Gradiška); Žuti kartoni: Memović (Drina), Brekalo (Široki Brijeg).

DRINA: Maksimović, Filipović (Od 81. minuta Đurić), Milošević (Od 63. minute Jokić), Kikić, Mrkaić, Lazarević, Memović, Nedeljković (Od 73. minuta Vasić), Blagojević, Đerić, Bošković. Trener: Srđan Bajić.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Barišić, Ćorić (Od 71. minuta Buhač), Ivanković, Zakarić, Ćorluka (Od 65. minuta Karačić), Menalo, Peko, Brekalo (Od 82. minuta Kožul), Plazonić, Marković. Trener: Blaž Slišković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se