10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Đoković pobjedio Federera i odbranio titulu u Rimu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odbranio je titulu na masters turniru u Rimu savladavši danas u finalu Švajcarca Rodžera Federera ubjedljiovo sa 2:0 u setovima – 6:4, 6:3.

Đoković je četvrti put trijumfovao u prestonici Italije, nakon 2008, 2011. i prošle godine i osvojio ukupno 53. titulu u karijeri, od čega osam na gren slem turnirima i čak 24 iz masters serije.

Maestralni srpski as slavio je potpuno zasluženo protiv drugog reketa svijeta i zabilježio 19. pobjedu u njihovom 39. međusobnom okršaju.

Federer je bio bez šansi da zaustavi Đokovića u pohodu na novi trofej. Držao se kako-tako u prvom setu, kojeg je Srbin dobio brejkom u poslednjem gemu, a u nastavku borbe broj jedan je potpuno dominirao.

Srpski teniser pokazao je zbog čega je trenutno neprikosnoven na svjetskom tronu. Strpljiv, pun samopouzdanja, agresivan u pravom trenutku i raznovrstan u igri, znao je na koji način da sruši otpor legendarnog Švajcarca.

Uspjeh je najavio u drugom gemu drugog seta, kada je oduzeo servis protivniku za 2:0, da bi u nastavku rutinski održavao prednost za konačan trijumf posle sat i 15 minuta borbe iskoristivši drugu meč loptu.

Rimski masters, koji je igran za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra, bio je poslednja Đokovićeva priprema pred učešće na drugom gren slemu sezone, Rolan Garosu (24. maj – 7. jun).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se