GALERIJEizbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

DEFILE MLADOSTI I LJEPOTE: Maturanti prošetali Zvornikom (foto)

ZVORNIK – Večeras je 420 maturanata od kojih 240 SŠC „Petar Kočić“ i 180 TŠC-a, prodefilovalo glavnom gradskom ulicom od zgrade opštine Zvornik do platoa „Kasina“ gdje su svima uručeni prigodni pokloni, a najboljima opštinske i školske nagrade.Iz budžeta opštine Zvornik za ovu namjenu izdvojeno je 5.600 KM na ime novčanih nagrada za đake generacije i „vukovce“, kao i učenike ovih škola koji su bili uspješni na takmičenjima.Učenik generacije u SŠC „Petar Kočić“ je Zoran Lazić, a u ovoj školi ima ukupno 16 „vukovaca“.

Učenik generacije i „vukovac“ u Tehničkom školskom centru za četvrti stepen je Đorđe Koprivica, a učenik generacije za treći stepen je Elvira Čirak.

Načelnik opštine Zoran Stevanović uručio je učenicima generacije i pobjednicima na republičkim takmičenjima iz različitih oblasti po 300 KM, „vukovcima“, kao i osvajačima drugog mjesta na republičkim takmičenjima po 200 KM, dok je osvajačima prvog mjesta na regionalnim takmičenjima uručio po 150 KM, a drugog mjesta po 100 KM.

– Čast je i zadovoljstvo večeras biti sa maturantima i ovo je najvažniji dan u životu naših mladih sugrađana koji danas i zvanično završavaju svoje srednje obrazovanje. Naše je da im poželimo dobro zdravlje, sreću i uspjeh u budućnosti. Većinu njih čekaju studiji, nakon čega će se, nadam se, što više njih vratiti u svoju opštinu da pomognu njen dalji razvoj. U svakom slučaju, ma gdje bili, neka se uvijek sjete svoje opštine i pomognu šta budu mogli, za neke nove generacije koje budu dolazile – poručio je Stevanović.

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je da je danas važan dan, ne samo za maturante i njihove porodice, nego i za naš grad.

– Dragi maturanti, pred vama se otvara jedan novi put u budućnost, od vas zavisi kako ćete preći taj put. U školi ste imali svoje uspone i padove, savladavali iskušenja i razvijali intelektualne sposobnosti, neki od vas su dali svoj maksimum u fizici i matematici, kao naš Zoran Lazić, neki bili najbolji sportisti, kao Nataša Gligorović i Dejan Skočo, a Milan Gaćinović pokazao svoje znanje iz engleskog. Mi kao pedagozi smo se trudili da vam damo što više, da stvaramo što bolje uslove za rad, a na vama je da se usavršavate, da težite višem i boljem i opravdate naše povjerenje – rekla je Pisićeva.

Direktor TŠC-a Goran Grujić čestitao je maturantima na uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju.

– Siguran sam da su vas roditelji i profesori dobro pripremili za sve izazove koji vas čekaju u životu i radu. Želim vam mnogo sreće i uspjeha u daljem školovanju, da postanete i ostanete časni i uzorni građani Zvornika – poručio je Grujić.

Maturanti obje škole nakon defilea, uputili su se na maturske proslave.

Defile viđen kroz objektiv Kandinsky foto:

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Jedan komentar

  1. Divna djeca, samo malo preozbiljni za svoje godine. Nisu bili ono što jesu, glumili su.. Generacija od prošle godine je bila bolja, po mom mišljenju. 🙂

Pogledajte još
Close
Back to top button
Close
Close