3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Bratunac: Proslavljena slava opštine

BRATUNAC – Opština Bratunac proslavila je danas krsnu slavu -Đurđevdan svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Čestitajući slavu svim stanovnicima Bratunca, načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da ova lokalna zajednica, uz podršku Vlade Republike Srpske, te u saradnji sa nekoliko međunarodnih organizacija i drugim partnerima, realizuje projekte čija je ukupna vrijednost 12 miliona KM.

„Bez obzira ne ekonomsku krizu izvode se radovi na rekonstrukciji i proširenju gradskog vodovoda, što je projekat vrijedan 5,2 miliona KM, završena je prva faza regulacije korita Križevice u vrijednosti 1,8 miliona KM, a uskoro slijedi i druga faza regulacije korita ove rijeke, kao i izgradnja nove zgrade Doma zdravlja čija predračunska vrijednost premašuje dva miliona KM“, naveo je Mlađenović i dodao da se realizuje još nekoliko značajnih projekata manje vrijednosti.

Posebnu pažnju i značajna sredstva, prema Mlađenovićevim riječima, opština usmjerava u podsticaj i razvoj poljoprivrede, posebno jagodičastog voća, što je prioritet ove lokalne zajednice u strategiji njenog razvoja.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su predstavnici duhovnog, kulturnog, obrazovnog, privrednog i političkog života ove opštine, kao i nevladinog sektora.

Slavskim obredom završena je šestodnevna kulturno-sportska manifestacija „Đurđevdanski dani“, koja se već 14 godina održava povodom slave opštine – Đurđevdana.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se