18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvornik: Bošnjaci treba da osude taj čin, jer samo pukim slučajem nije poginuo ni jedan Bošnjak

Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik rekao je da je situacija u Zvorniku trenutno uobičajena, ako se izuzme povećan broj policije na ulicama.

„Ja kao prvi čovjek Opštine i ljudi iz javnog života imamo obavezu da spustimo tenzije, da šaljemo umirujuće poruke našim sugrađanima, da se uzdrže od loših komentara, naročito omladina na društvenim mrežama“, rekao je Stevanović za Source.ba.

Naglasio je da svako u svojoj sredini pokuša identifikovati sve mlade ljude kod kojih se primjete devijacije u ponašanju da ih predaju službama koje se time bave, kako bi se slične situacije u budućnosti izbjegle.

„Pozivam pripadnike oba naroda na toleranciju, odmjerene izjave, poštovanje svega onoga što smo gradili ovdje više od 15 godina“, dodao je načelnik opštine Zvornik.

Stevanović je zabrinut šta će se desili ukoliko dođe do okupljanja građana i kakve će poruke otići.

„Nama sada ne trebaju nikakve loše poruke, nikakve okupljanja, nama treba da Zvornik i Zvorničani zaborave na paniku i bilo kakve strahove, da žive i ponašaju se normalno“, istakao je Stevanović.

Načelnik se sastao sa predstavnicima bošnjačkog, javnog i političkog života.

„Bošnjaci treba da se ponašaju normalno, treba da osude taj čin koji se desio, jer samo pukim slučajem nije poginuo ni jedan policajac koji je Bošnjak, tako da teroristi, oni gledaju uniformu, oni ne gledaju da su policajci i Bošnjaci u Policijskoj stanici u Zvorniku“, završio je Zoran Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se