8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Zvornički srednjoškolac u finalu međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika

ZVORNIK – Milan Gaćinović, učenik IV-4 Javne ustanove SŠC „Petar Kočić“ Zvornik, plasirao se u finale trećeg međunarodnog takmičenja  iz engleskog jezika HIPPO 2015. Finale će biti održano 9. i 10. maja  2015. godine u mjestu Lido di Hesolo, u Italiji.

-Učenik naše škole, Milan Gaćinović, se u finale plasirao izvanrednim rezultatom ostvarenim u preliminarnom takmičenju koje je održano 14. marta 2015.godine, u prostorijama naše škole. Istog dana, takmičenje je održano u mnogim drugim akreditovanim centrima širom balkanskih zemalja, saopšteno je iz SŠC „Petar Kočić“.

Organizator ovog takmičenja je udruženje GLOBAL INPUT sa sjedištem u Rimu, Italija. Glavni sponzor takmičenja je udruženje EDI – LCCI, međunarodno priznati ispitni odbor sa sjedištem  u  Koventriju, Engleska.

U ovom takmičenju učestvovali su učenici između 10 i 19 godina starosti iz škola u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Italiji. Učestvovao je 10871 učenik, od čega se u finale plasiralo njih 67, među kojima i naš Milan Gaćinović.

Zavidno znanje je pokazalo svih 28 učenika naše škole koji su uzeli učešće u uvom takmičenju i to u kategorijama HIPPO 4 ( učenici prvog i drugog razreda ) i HIPPO 5 ( učenici trećeg i četvrtog razreda ).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se