LIFESTYLE

ZAPANJUJUĆI REZULTATI: 30 dana bez kafe i život će vam se okrenuti naglavačke!

Djevojka je izdržala 24 dana bez kafe, a rezultati njenog eksperimenta bili su zanimljivi

Ako ste ikada posjetili dermatologa zbog akni ili bilo kojeg upalnog procesa, sigurno ste dobili savjet da odmah prestanete da pijete kafu.

Upravo je to učinila Deven Hop kada se upustila u zanimljiv eksperiment. Na savjet svog dermatologa prestala je da pije kafu na 24 dana. Upravo je kafa krivac za gomilu kožnih problema zbog kofeina koji u sebi sadrži velike količine štetnih kiselina.

Ako je previše pijete, djeluje kao diuretik i dehidrira vašu kožu.

Rezultati njenog eksperimenta bili su zanimljivi. Zbog ludovanja hormona Deven je imala problema s bubuljicama. Nakon prve nedelje bez kafe njeno lice polako se smirivalo i količina bubuljica takođe. Nakon treće nedelje koža joj je bila vidljivo hidrirana, a pore sužene.

“Koža mi se nije čarobno transformirala u te dvije, tri nedelje, ali kada bih sve ponovila – ne bih popustila nakon tri nedelje. Vjerujem kako bih uz dugoročno odricanje od kafe stvarno bila zadovoljna rezultatima. Mislila sam da neću izdržati bez dnevne doze kofeina, ali dogodilo se suprotno. Od prve kafe nakon 24 dana bilo mi je malo loše. Sada sam opet prihvatila izazov i namjeravam još mjesec dana da izdržim bez kafe”, zaključila je Deven.

Tagovi
Back to top button
Close
Close