9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Za predškolce i školarce prezentovana oprema (foto)

U okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske – 4. aprila, danas je za učenike osnovne škole „Sveti Sava“ i mališane iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ organizovana prezentacija materijalno-tehničkih sredstava kojim Ministarstvo unutrašnjih poslova raspolaže.

U školskom dvorištu bila je izložena kompletna oprema, oružje i sredstva koju koristi Saobraćajna policija, Jedinica za podršku, Opšta policija, kao i kriminalistička tehnika koja se koristi prilikom uviđaja krivičnog djela na licu mjesta. Pred djecom su se našla i policijska vozila, te policajci u uniformama saobraćajne policije, opšte policije, kao i jedinice za podršku, među kojima im je prezentovana kompletna oprema koja se koristi prilikom narušenog javnog reda i mira, uniforma koju koriste policajci-snajperisti, alpinisitička oprema, balistička oprema i trenažna oprema.

Komandir Policijske stanice Vladan Vasilić rekao je da je cilj ovakve aktivnosti približavanje policije građanima, odnosno djeci i njihova edukacija o značaju policije i o sradnji policije sa građanima.

U sklopu obilježavanja Dana policije danas će biti upriličen i prijem za penzionisane policajce, dok će sutra biti položeno cvijeće na spomen ploču podignutu poginulim pripadnicima MUP-a i upriličen prijem za zvanice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se