7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Vasilić: Đurić je dao najvrijednije – život

ZVORNIK – Od Dragana Đurića, pripadnika MUP-a Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, u ime Stanice javne bezbjednosti Zvornik, na groblju u Karakaju opristio se komandir Policijske stanice Vladan Vasilić.

„Ostavljaš danas nas i svoju policiju, koja je od tebe tražila mnogo, a ti si joj nesebično uzvraćao i dao ono što je najvrednije – svoj život“, rekao je Vasilić.

Vasilić je naglasio da je Dragan Đurić uvijek, a i u posljednjim trenucima svog života čestito vršio svoju dužnost i tijelom spriječio napadača u namjeri da ostvari svoj cilj, a to je sigurno više mrtvih i povrijeđenih policajaca.

Podsjećajući da je Dragan Đurić, kao pripadnik Vojske Republike Srpske odlučno stao u odbranu i dao doprinos u stvaranju Republike Srpske, Vasilić je naglasio da je Đurić kao pripadnik MUP-a Republike Srpske dao nesebičan doprinos očuvanju republike Srpske i bezbjednosti njenih građana.

„Danas, kada se spušta zavjesa na tvoj rad u policiji ne prekidaju se sve niti koje su nas povezovale proteklih godina. S tugom i velikim bolom se opraštamo od tebe“, rekao je Vasilić.

Osim porodice, prijatelja, kumova, radnik kolega i mnogobrojnih građana Zvornika, sahrani Dragana Đuruća prisustvovai su potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor Policije Srpske Gojko vasić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parmalmenta BiH sa područja regije Birač, te načelnik Opštine Zvornik Zoran Stevanović sa saradnicima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je opelu i ispraćaju ubijenog policajca Dragana Đurića ispred porodične kuće u naselju Ulice kod Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se