8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Uhapšeno 16 osoba zbog krijumčarenja 138 lica

PODGORICA – U Podgorici i Rožajama, u policijkoj akciji „Kolosijek“, zbog sumnje u trgovinu ljudima, privedeno je 16 osoba, a za dvije osobe traga.

Iz crnogoske Uprave policije saopšteno je da su na teritoriji Podgorice uhapšeni

S.P. /41/, državljanin Srbije, nastanjen u Podgorici, i N.G. /43/, D.S. /33/, Č.M. /28/, D.T. /50/, E.f. /61/, N.R. /31/, M.K. /34/, M.D. /27/, N.D. /25/ i R.D. /45/ iz Podgorice.

Na teritoriji Rožaja uhapšeni su DŽ.D. /20/, I.D. /22/, H.L. /23/, H.L. /32/ i F.B. /26/, svi iz Rožaja dok se za dvije osobe traga.

Za uhapšene u Podgorici sumnja se da su krijumčarenje obavljali na organizovan način tako što su grupe tražilaca azila, po prethodnom dogovoru, preuzimali u Podgorici i prevozili do Rožaja.

„Tu su ih u cilju njihovog daljeg krijumčarenja i po prethodnom dogovoru predavali ostalim osumnjičenim licima koja su u oblasti graničnog prelaza Dračenovac nastavljala dalje radnje krijumčarenja preko državne granice u Srbiju“, rekao je na konferenciji za novinare viši policijski inspektor Marko Brajović.

On je dodao da se sumnja da su uhapšeni u Rožajama krijumčarenje vršili na organizovan način tako što su, po prethodnom dogovoru sa osumnjičenim licima iz Podgorice, na teritoriji Rožaja od njih preuzimali grupe lica – tražilaca azila, koje su u cilju njihovog krijumčarenja preko državne granice u Srbiju prevozili u blizini graničnog prelaza „Dračenovac“, odakle su ta lica ilegalnim putevima krijumčarena u Srbiju.

„Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ovih 18 lica, u dužem vremenskom periodu, u cilju sticanja imovinske koristi, na organizovan način izvršili krijumčarenje 138 lica, takozvanih tražilaca azila, koji su u najvećem broju porijeklom iz Sirije, i to preko teritorije Crne Gore u Srbiju, te da su na taj način počinili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi“, rekao je Brajović.

On je dodao da službenici Uprave policije nastavljaju sa aktivnostima u akciji „Kolosjek“, na međunarodnom nivou saradnjom sa susjednim državama.

Uhapšeni će u toku dana biti privedeno zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se