12 C
Zvornik
20. април 2024.

U toku sanacija puta i šetališta do izvora Guber

SREBRENICA – Radnici Komunalnog preduzeća „Polet“ iz Srebrenice rade na čišćenju odrona i kanala i sanaciji puta i pješačke staze od ovog naselja do izvorišta ljekovite vode Guber, udaljenom dva kilometra iznad Srebrenice.

Sredstva za čišćenje i sanaciju obezbijedila je opština.

Radnici su prvo okresali šiblje, grane drveća i rastinje koje se nadvilo nad put, a zatim su očistili odrone i kanale i počeli sanaciju kaldrme na putu i šetališta uz taj put.

Ovom prilikom biće urađene kaptaže i uređena izvorišta ljekovitih voda Gubera.

U okviru ove akcije uklonjen je otpad i smeće uz put, a počela je i popravka klupa za odmor pješaka uz šetalište koje su vandali prošle jeseni polomili i bacili u provaliju.

Za popravku klupa neformalna grupa mladih pokrenula je akciju prikupljanja sredstava i građani su darovali više od 1.200 maraka za obnovu 20 klupa.

Savjetnik načelnika srebreničke opštine Ćazim Salimović izjavio je da će nakon sanacije puta i šetališta, te obnove klupa, biti uređena i obilježena izvorišta ljekovitih voda Gubera da bi posjetioci koji dolaze mogli natočiti vodu sa odgovarajućeg izvorišta za liječenje određenih oboljenja za koja se ove vode koriste kao što su kožna, oboljenja očiju, sinusa, anemija i druga.

Radovi na sanaciji i uređenju treba da budu završeni do kraja ovog mjeseca.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se