15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Šalterski radnici traže bonus na ljubaznost

Sindikat šalterskih radnika je najavio da će podržati inicijativu koja je potekla od udruženja šalterskih radnika „Nemaš sve papire“ da se šalterskim radnicima uvede bonus na ljubaznost. Ako inicijativa zaživi šalterski radnici će pored redovne plate, regresa, bakšiša, pogrešno vraćenog kusura i toplog obroka dobijati i bonus u visini jedne ipo plate. Naime, studija koja je provedena 1936. godine nedvosmisleno ukazuje na to da je pružanje usluge ljubaznosti i nazor-osmјeha veoma iscrpljujuća u psihološkom smislu i da ostavlja teške traume ukoliko se ne amortizuje dodatnim kešom.

U Vladi kažu kako u budžetu ne postoji novac za ovaj bonus jer nije ni predviđen budžetskim planom. Kao moguća riješenja, Vlada nagovještava rebalans budžeta, uvećanje poreza nepokretnosti za 400 % ili totalno gašenje fonda PIO kao i dječjeg dodatka kako bi se udovoljilo nezadovoljnim šalterskim radnicima.

Ministar za žongliranje državnim kešom Alen Prevara ekskluzivno za naš portal kaže: „Ovo je konačno jedna zdrava inicijativa. Gašenje Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i dječjeg dodatka ne treba da zabrinjava jer su te institucije svakako pukle i pitanje je dana kad će se ugasiti, tako da na ovaj način samo skraćujemo muku korisnicima navedenih fondova. Uostalom, penzioneri su (brate) nekako njanjavi i nisu više društveno korisni, a za najmlađu populaciju tu je Grawe osiguranje pa ko ‘oće nek mi se javi jer moja strina je tu Bog i batina… Da ne bude zablude, ovaj bonus će dobijati kako šalterski radnici tako i šalterski neradnici s tim što će ovim drugim ujedno, kao znak dobre volje, u njihove računare biti instalirana nova verzija pasijansa. Ako ova ideja zaživi nećemo je objavljivati u službenom glasniku jer će neki njeni segmenti ići mimo zakona, ali ćete po osmjesima šalterskih radnika tačno znati kad im je na tekući račun legao bonus.“

Ono što nismo saznali jeste da li se ova inicijativa odnosi samo na šalterske radnike u organima uprave ili i na službenike banaka, pošte i slično.

Udruženje žena „FE-MINA“ najavilo je da će udate žene na ulaznim vratima svojih domova ugraditi šaltere preko kojih će im muževi moći davati svoje lične dohotke za šta će dobijati priznanice čisto da se zaštite prava muškaraca u slučaju razvoda. Nije istaknuto ali se očekuje da će na taj način i članice ovog udruženja tražiti sva prava koja im pripadaju kao i svim drugim šalterskim radnicima.

Izbori 2016

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se