17 C
Zvornik
27. септембра 2022.

Realizacija projekta „velika Albanija“ dok zapad ćuti

BEOGRAD – Nekadašnji šef makedonske Vojno obavještajne i kontraobavještajne službe Vladimir Pivovarov ocijenio je da se projekat „velike Albanije“ permanentno realizuje dok međunarodna zajednica ćuti.

Pivovarov je upozorio da će ovaj projekat u narednom periodu, u etapama biti usmjeren ka Srbiji, Crnoj Gori i Grčkoj, gdje se već stvaraju preduslovi za njegovo ispunjavanje.

„Posljednja izjava premijera Albanije Edija Rame pokazuje da on javno zagovara spajanje Kosova sa Albanijom i zabrinjavajuće je što je reakcija Međunarodne zajednice potpuno izostala“, rekao je Pivovarov za današnji „Blic“.

Istoričar Čedomir Antić iz Srpskog naprednog kluba ocijenio je povodom upada albanskih terorista u makedonsku policiju u Gošincu da bi situacija u zapadnom dijelu Makedonije mogla da se dodatno pogorša.

„Albanci su jedina nacija na Balkanu koja u proteklih 200 godina nije uspela da izgradi pravu nacionalnu državu, za razliku od Srba, Hrvata, Grka i Bugara. Istovremeno oni uživaju veliku podršku SAD, Velike Britanije i Nemačke, bez kojih ne bi uspeli da ostvare svoje ciljeve, ni na Kosovu, ni u zapadnoj Makedoniji“, ukazao je Antić.

Prema njegovom mišljenju, situacija u Makedoniji je donekle pod kontrolom zahvaljujući inostranoj političkoj intervenciji. „Međutim, zbog težnji ka stvaranju `velike Albanije` strasti se ne stišavaju“, kaže Antić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,106PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se