2 C
Zvornik
19. април 2024.

Pogoršano zdravstveno stanje lidera radikala

BEOGRAD – Zdravstveno stanje predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja pogoršano je, jer odbija terapiju zbog pritisaka iz Haškog tribunala, izjavio je šef Šešeljevog ljekarskog tima Milovan Bojić.

„Osim dve metastaze na jetri, pronašli smo mu nove izrasline, koje zahtevaju hitnu hemoterapiju. S time je trebalo da počnemo pre dve sedmice, ali on nije pristao zbog pritisaka glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca“, rekao je Bojić.

Šešelj je prenio Bojiću da će, ako ga Srbija izruči Hagu, tamo odbiti bilo kakvu terapiju, uključujući i osnovne lijekove.

Bojić kaže da ne postoji mogućnost da se lider radikala predomisli i Haškom tribunalu dostavi dokumentaciju o svom zdravstvenom stanju, jer nema povjerenja u tamošnje ljekare.

On je naveo da Šešelj ima i karcinom na debelom crijevu „na onom preostalom dijelu koji nije bio operisan“.

„Terapija bi trebalo da traje oko 36 nedelja, nakon čega bi, najverovatnije, usledila operacija. Međutim, on u poslednjih 15 dana odbija hemoterapiju zbog pritisaka iz Haga da ga vrate u Tribunal“, rekao je Bojić i dodao da će Šešelj pristati na dalje liječenje kada ti pritisci prestanu.

Bojić: U Hagu ću svjedočiti o zdravlju Šešelja

Doktor Milovan Bojić izrazio je spremnost da ode u Hag i pod zakletvom svjedoči o zdravstvenom stanju svog pacijenta Vojislava Šešelja, koji ne dozvoljava da nova medicinska dokumentacija bude proslijeđena Tribunalu.

Bojiće je rekao da u Holandiju neće odneti ni jedan papir iz medicinske dokumentacije o bolesti lidera radikala, jer za to nema njegovu dozvolu, ali će otići da odgovara na sva pitanja suda.

Ne treba mi Šešeljeva dozvola da idem u Hag. On se pita samo o davanju dokumentacije, a ja mogu da idem i da svjedočim, rekao je Bojić, koji je šef Šešeljevog ljekarskog tima.

Sudsko vijeće Haškog tribunala 10. aprila je naložilo Sekretarijatu da što prije kontaktira ljekarski tim Šešelja i dostavi Vijeću nove informacije o zdravstvenom stanju optuženog.

Potrebno je, što je prije mogu’e, dobiti nove informacije o zdravstvenom stanju optuženog Šešelja i tim povodom biće kontaktirani članovi medicinskog tima koji liječi Šešelja, saopšteno je iz Tribunala.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se