18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Podsticaji ministarstva za proljećnu i jesenju sjetvu

ZVORNIK – Vlada Republike Srpske preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine obezbjeđuje regresirano dizel gorivo za proljećnu i jesenju sjetvu u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima.

Poljoprivrednici će ovogodišnje sjetvene radove moći da obave uz podsticaj za naftu čija će maloprodajna cijena biti umanjena za 0,60 KM po litru. Svaki poljoprivrednik moći će da preuzme količinu od 100 litara po hektaru.

Pravo na podsticaj za sjetvu imaju poljoprivredna gazdinstva koja su izvršila potrebnu registraciju u skladu sa zakonom i u zvorničkoj opštini takvih gazdinstava ove godine je 335. Zvornički poljoprivrednici za ovu godinu imaju pravo na 65 tona nafte po povlaštenoj cijeni.

Regresirano dizel gorivo može se preuzeti od danas i to na benzinskim pumpama „Nešković“ u Zvorniku, „Nestro“ u Karakaju i Diviču i „Petrol“ u Tršiću i Glumini.

Poljoprivrednici treba da se obrate u stručnu službu za poljoprivredu opštine Zvornik radi dobijanja potvrde. Krajnji rok za preuzimanje regresiranog dizel goriva je 15 novembar.

Informacije o postupku preuzimanja goriva mogu se dobiti na telefon br 056/232-239.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se