9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Počela akcija „April-mjesec čistoće“ (foto)

ZVORNIK – U organizaciji Opštinske uprave Zvornik danas je na gradskoj plaži počela akcija „April – mjesec čistoće“. Akcija je istovremeno počela i na platou ispred Privredne banke, te na potezu B-blokova.

Načelnik opštine Zvornik, Zoran Stevanović bio je na gradskoj plaži gdje se mladim ljudima koji su se uključili u akciju zahvalio i poručio da uvijek treba da čuvaju životnu okolinu.

– Cilj ove akcije jeste nije samo da očistimo okolinu, nego prije svega da se kod mladih sugrađana podiže svijest o značaju čuvanja okoline i da mladi ljudi prenesu komšijama, roditeljima i svima drugima poruku da se moramo uvijek ponašati kao da je mjesec čistoće i da spriječimo odlaganje komunalnog otpada tamo gdje mu nije mjesto. Mi nemamo rezervnu gradsku plažu, ni okolinu i ako je mi sada ne čuvamo, ko će je čuvati. Drago mi je da ovi mladi ljudi, kao i generacije koje su sada već na fakultetima, shvataju značaj očuvanja životne sredine i to daje posebnost ovoj akciji – istakao je Stevanović.

U današnjoj akciji učešće su uzeli AD „Vodovod i komunalije“, Omladinski savjet Zvornik, Multimedijalni centar mladih, savjeti učenika TŠC-a i SŠC „Petar Kočić“ i Dom omladine.

Pored uklanjanja smeća sa gradske plaže, na platou ispred Privredne banke biće nasuta zemlja i zasađena trava, a u B-blokovima zasađene sadnice na mjestima gdje nedostaju. U 16:00 sati mladi će uređivati prostor ispred Doma zdravlja, a sutra i odbojkaški teren, fudbalsko igralište i dječije igralište na gradskoj plaži, te prostor ispred „Kasine“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se