8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Pižon se posvađao sa koautorom knjige o derbiju i naspustio promociju

Promociju knjige o „Derbi, moj derbi – Mnogo smo jači“, koja je održana u Hotelu „Cepter“ u Beogradu, obilježio je verbalni sukob legendarnog fudbalera Crvene zvezde Vladimira Petrovića sa koautorom Božom Koprivicom.

Opširno uvodno izlaganje Bože Koprivice, u kojem je u nekoliko prilika negativno govorio o Zvezdi, Vladimir Petrović Pižon je prekinuo sa „skrati malo“ i dodao:

„Smanji malo doživljaj. Što ne pričaš kada sam vam dao gol i kada su svi igrači Partizana popadali na travu?“, rekao je Pužon.

Nakon toga su njih dvojica ušli u verbalni sukob, a onda je Pižon demonstrativno napustio pres-salu hotela.

„Nije mi žao što je Pižon otišao, mora da pokaže strpljenje. Ali, ja ga i dalje poštujem kao igrača“, rekao je poslije toga Koprivica, koji je napisao dio knjige o Partizanu.

Koprivica je sa Vuletom Žurićem napisao knjigu o vječitim derbijima fudbalera Zvezde i Partizana.

„Uspio je da se posvađa sa Pižonom, što meni nikada nije uspjelo“, kazao je Žurić.

Pored autora, prisutnima je trebalo da se obrate legende dva kluba, među kojima je bio i Pižon, ali o derbijima su govorili samo Dušan Savić, Nenad Bjeković i Momčilo Vukotić, javlja RTS.

Knjiga „Derbi, moj derbi – Mnogo smo jači“ predstavljena je kao slanje „pozitivne poruke da je derbi najveći praznik srpskog sporta“ i da se pozove na „zdrav rivalitet i istakne da nasilju bilo koje vrste ili huliganstvu nije mjesto na stadionima“.

Promocija se održala u nedjelji u kojoj će se dva kluba sastati u subotu, u 24. kolu fudbalskog prvenstva Srbije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se