7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

PDP će podržati deklaraciju

Šef poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović smatra da je potrebno da parlament Srpske usvoji deklaraciju povodom zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH.

Borenović je istakao da ne postoji nijedan ozbiljan razlog da Ustavni sud BiH donese bilo kakvu odluku koja bi išla na štetu obilježavanja Dana Republike Srpske – 9. januara, te da će PDP podržati deklaraciju u parlamentu Srpske.

„Političke stranke sa prostora Srpske imaju odgovornost da stanu iza određenih dokumenata koji su bitni za utvrđivanje zajedničkih stavova“, rekao je Borenović danas novinarima u Banjaluci.

On je naveo da Klub poslanika PDP-a u parlamentu Srpske izražava nezadovoljstvo što na predstojećoj sjednici parlamenta Srpske neće biti razmatrana informacija o Bobar banci.

„Zabrinjava nas da ponovo nemamo redovnu godišnju informaciju u parlamentu Srpske o stanju duga Republike Srpske“, istakao je Borenović.

Poslanik NDP-a u parlamentu Srpske Krsto Jandrić rekao je da su praznici Republike Srpske regulisani zakonom, te odvojeni državni od vjerskih praznika.

„Dan Republike Srpske ničim ne ugrožava vitalne nacionalne interese drugih naroda i mislim da raspravljanje pred Ustavnim sudom BiH o ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske nema nikakvog smisla“, istakao je Jandrić.

Jandrić je naveo da parlament Srpske u slučaju da Ustavni sud BiH donose odluku da je taj zakon neustavan – to neće i ne smije podržati.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se