8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

NIŠTA OD IZNENAĐENJA: Vitez bolji od Drine

Fudbaleri Drine nisu uspjeli upisati nove bodove na gostovanju u Vitezu. Istoimeni domaćin slavio je sa 1:0 golom u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Utakmicu je bolje otvorio Vitez a prvu priliku propušta Vidović, kada u šesnaestercu Drine šutira visoko preko gola. Drina je šest minuta kasnije pokušala zaprijetiti preko Miloševića ali njegov centaršut sa desne strane u šesnaesterac domaćina nije imao ko da isprati.

U 20. minutu Ilić je šutirao ali Škorić loptu izbacuje u korner. Dva minuta kasnije Đerić se nalazi sam pred golom Viteza ali ni on ne pogađa gol.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena Drina je bila sve opasniji rival ali ipak u zadnjem minutu prvog poluvremena domaći stižu do vodstva. Nakon jednog kontranapada Barišić je ubacio loptu u šesnaesterac gostiju a Stipe Miloš glavom šalje loptu iza leđa golmana Maksimovića.

U drugom poluvremenu ponovo Vitez ima više od igre. U 52. minutu domaći propuštaju šansu preko Jusufbašića, koji šutira preko gola a nešto kasnije priliku propuštaju Pinjuh i Basara.

Do kraja utakmice gosti su na terenu izgledali potpuno nezainteresovano. Defanzivnim pristupom djelovalo je kao da čuvaju rezultat a trener Bajić je to pokušao promjeniti uvođenjem Ćuluma i Lazića, koji su tako upisali svoje prve minute u Premijer ligi.

To kao da je dalo malo živosti Zvorničanima pa je zadnjih deset minuta proteklo u dominaciji gostiju. Pet minuta do kraja utakmice sjajnu šansu za Drinu propustio je Ćulum kada je šutirao sa oko tridesetak metara te pogađa prečku.

Ipak, na kraju je ostalo 1:0 za domaćina. Prvi trijumf novog trenera Valentina Plavčića dok će Drina svoju šansu za bodove tražiti već u subotu na svom terenu protiv zeničkog Čelika.

Ono što je poprilično zabrinjavajuće za Drinu ovog proljeća jeste veliki broj dobijenih žutih kartona, ali i crvenih. Skoro da nema utakmice u kojoj je Drina bila kompletna. Današnju utakmicu je propustio Filipović a zbog istog problema utakmicu protiv Čelika propustiće i Bošković. Blagojeviću je ostala još jedna utakmica suspenzije zbog crvenog kartona dobijenog protiv Travnika.

Da li će Bajić uspjeti pored fizičke pripreme da igrače spremi i psihički vidjećemo u narednom periodu.

NK VITEZ – FK DRINA 1:0 (1:0)

Strijelac: Miloš u 45. minutu; Stadion: Gradski u Vitezu; Gledalaca: 600; Glavni sudija: Darko Obradović (Stolac); Žuti kartoni: Vidović, Šantić, Škorić (Vitez), Bošković, Lazarević (Drina).

VITEZ: Škorić, Alić, Jurić, Livaja, Pinjuh, Miloš, Livančić (Od 65. minuta Petrović), Vidović (Od 57. minuta Basara), Jusufbašić (Od 62. minuta Šantić), Barišić, Kapetan.

DRINA: Maksimović, Jokić (Od 49. minuta Vasić), Milošević, Ilić, Kikić, Lazarević, Memović, Nedeljković (Od 80. minuta Lazić), Milenković, Đerić, Bošković (Od 65. minuta Ćulum).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se