20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Mićić izlazi na megdan Bosiću

Gradonačelnik Bijeljine i predsjednik bijeljinskog SDS-a Mićo Mićić biće protivkandidat Mladenu Bosiću za predsjednika ove stranke na izbornoj skupštini koja će biti održana 10. maja u Banjaluci, saznaje ATV. Mićić bi sutra trebalo da zvanično potvrdi svoju kandidaturu.

Tvdi to za ATV Kostadin Vasić, član opštinskog odbora stranke u Zvorniku. Nakon što su Mićića kandidovali bijeljinski mjesni odbori, podršku je dobio od još pet stranačkih odbora iz regije Birač i to iz Milića, Bratunca, Zvornika, Srebrenice i Osmaka. Time su, pojašnjava Vasić, ispunjeni i formalni uslovi kako bi se Mićić kandidovao za predsjednika stranke. Odluka o tome pala je u petak. Mićić se danas nije javljao na telefon, Kostadin Vasić jeste.

Vasić tvdi da je nezadovljstvo kulminiralo zbog sjednice predsjedništva na kojoj je odlučeno da se ide u izmjene statuta stranke. A izmjene su se, tvrdi Vasić, desile nakon što je Nenad Stevandić poslao kandidaturu za zamjenika predsjenika stranke. I za Stevandićevu kandidaturu podrška je stigla iz Zvornika.

“Zna se da je između dvije skupštine Glavni odbor najviše tijelo, a da Predsjedništvo stranke donese odluku praktično da idu u izmjene statuta i da ukida zamjenika predsjedništva u toku izbornog procesa što je kršenje statuta klasično i mi smo protiv toga”, objašnjava Vasić.

Da li je bilo kršenja statuta izjasniće se Skupština, kao i o svim drugim prijedlozima članova stranke. Dok se čeka obraćanje Miće Mićića i njegova zvanična potvrda, Mladen Bosić siguran je u podršku oko dvadesetak opštinskih i tri gradska odbora. Iza aktuelnog predsjednika stranke između ostalih stala je Banjalučka, kao i opštine Sarajevsko romanijske regije.

Moguća je kandidatura i na samom saboru, ali uz podršku pedeset delegata. Glasa se tajno, a bude li iznenađenja i promjena kojim slučajem neće to biti ništa čudno za ovu stranku koja je vrlo često mijenjala predsjednike.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se