23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mehidić i Hasanović predati tužilaštvu BiH

ISTOČNO SARAJEVO – Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, koji su uhapšeni nakon terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, predati su Tužilaštvu BiH na dalje postupanje nakon kriminalističke obrade u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Iz Sipe je saopšteno da su lica čiji su inicijali K.M. i A.F.H, koje su uhapsili pripadnici zajedničkog istražnog tima, večeras uz izvještaj o postojanju sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima predati Tužilaštvu BiH.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja cijelog događaja i dokumentovanja krivičnog djela.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da će tužilac, nakon ispitivanja osumnjičenih, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora u skladu sa zakonom, koju će uputiti na dalje odlučivanje Sudu BiH.

Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović uhapšen je su u utorak, 28. aprila, u akciji Sipe zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Zvorniku.

U prostorijama Sipe saslušan je i Muhamed Demirović, a pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli su juče u Kalesiji i Zvorniku objekte koje je koristio iz kojih su oduzeti određeni predmeti, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao „Alahu ekber“, likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se