3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Majka napadača: Mog sina su zaveli (video)

Halima Ibrić, majka Nerdina Ibrića, napadača na policijsku stanicu u Zvorniku, rekla je da su njenog sina zaveli i da se potpuno promjenio u poslednje vrijeme.

„Nerdin je završio Medicinsku školu, imao je mnogo prijatelja, među kojima je bilo i Srba. Ali u poslednje vrijeme je odlazio u Dubnicu kod Kalesije, tamo je klanjao, jer je tvrdio da lokalne efendije to ne čine ispravno“, ističe Halima Ibrić.

Kako ističe, njen sin se družio s nekim ljudima iz Šetice koji su bili tamo.

„Govorila sam mu da ne ide s njima. Slabo je jeo u poslednje vrijeme. Vidjela sam da nešto razmišlja i da je ćutljiv“, rekla je majka napadača za TV N1.

„Nisam ništa mogla uraditi, zaveli su ga. Govorila sam mu da će zbog Dubnice otići u smrt i, eto, ostadoh sama“, navela je kroz suze.

Sarajevski portal Kliks.ba opisuje da je u selu Kučić Kula nadomak Zvornika, odakle je napadač, danas tiho.

U rodnoj kući Nerdina Ibrića, koji je poginuo u sinoćnjem napadu na zvorničku policiju, ostali su samo rođaci, nakon što je Nerdinova majka Halima u ranim jutarnjim satima, u pratnji velikog broja policijskih službenika odvezena u policijsku stanicu u Zvorniku.

Komšije iz ovoga kraja izašle su pred svoje kuće i u tišini odmahuju glavama. „Nije ovo dobro, žao nam je što se ovo dogodilo“, kažu u šoku i nevjerici.

Komšije kažu da Nerdin nije bio problematičan i da je bio veoma povučen, mada se u poslednje vrijeme počeo čudno ponašati, ali i dalje nije nikome pravio probleme.

Vjeruju da je sve posljedica traume koju nosi od prethodnog rata, u kojem mu je stradao otac.

„Bio je on dobar momak, zaveli su ga. Bog zna šta su mu pričali, koristili su njegovu traumu da ga svrstaju u svoje redove. I mene je pozivao da idem, a i majku svoju“, kazao je za portal Nerdinov rođak Rifat Ramić.

Razgovarao je s njim i to u nekoliko navrata kako bi ga odvratio od priklanjanja vehabijskom pokretu, ali nije slušao, samo se osmjehivao.

U jučerašnjem napadu na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić je ubio policajca Dragana Đurića i ranio još dvojicu, a u razmjeni vatre i sam je ubijen.

[mom_video type=“youtube“ id=“3LLC7daeLyM“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se