20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

FUDBALOM PROTIV DIJABETESA: Reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovaće na prenstvu Evrope za dijabetičare

ZVORNIK – Savez dijabetskih udruženja Bosne i Hercegovine, imaće čast da u julu ove godine učestvuje na četvrtom prvenstvu Evrope u malom fudbalu osoba sa dijabetesom, pod naziovom „Dia Euro 2015“. Projekat je organizovabn pod pokorviteljstvom International Diabetes Federation Europe – IDF Europe.

Првeнство ćе се održatii u Rumuniji od 19. do 26 jula.

Primjer da i osobe sa dijabetesom mogu da se ravnopravno takmiče sa ostalim fudbalerima je i Goran Jurić, nekadašnji fudbaler Crvene ѕvezde, Valensije iѕ Španije, Dinama iѕ Zagreba i Crvene zvezde.

– Prvo okupljanje ekipe bilo je 18. aprila, kada smo se upoznali kao ekipa i imali dva treninga. Svrha prvog okupljanja je bila da se što bolje upoznamo, kao osobe i kao fudbaleri. Ponovno okupljanje zakazano je za 16. maj kada ćemo imati već prve pripremne utakmice. Takođe u junu ćemo imati pripreme koje će trajati sedam dana na planini, kada ćemo takođe imati pripremne utakmice. Odlazak na Dia Euro je 19. Jula, a prvenstvo će trajati do 26 jula. Nadam se što boljem plasmanu na prvenstvu. Zaista mi je drago što sam dio ove ekipe koja je sastavljena od izuzetno dobrih momaka, rekao nam je Aleksandar Ivanović, prvotimac ekipe Radnički iz Karakaja, koja se takmiči u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa Istok.

On je dodao da se ovo prvenstvo organizuje, kako bi se promovisali zdravi načini života i tjelesna aktivnost kao značajni faktori u lječenju i prevenciji dijabetesa.

Po svim nagoveštjima ovaj visoki fudbaler će biti kapieten ekipe Bosne i Hercegovine na prvenstvu Evrope za dijabetičare.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se