1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Eksperti zastupaju RS pred Ustavnim sudom

BANJALUKA – Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske danas je imenovao ekspertski tim koji će zastupati Srpsku u raspravi pred Ustavnim sudom BiH o apelaciji bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Ekspertski tim će zastupati interese i pripremati odbranu pred Ustavnim sudom BiH u raspravi o apelaciji podnesenoj zbog Zakona o praznicima Republike Srpske, koja je zakazana za 27. maj.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da su u ekspertskom timu za odbranu profesori na pravnim Fakultetima univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu Mile Dmičić, Željko Mirjanić i Radomir Lukić.

“U ekspertskom timu su ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, poslanici Igor Radojičić, Dragan Čavić, Perica Bundalo, Nedeljko Glamočak, te član Odbora za Ustavna pitanja Darko Radić“, rekao je novinarima Čubrilović.

On je naveo da su u timu i profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Željko Vujadinović, predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Jovan Čizmović, predsjednik Notarske komore Irena Mojović i sekretar Odbora za ustavna pitanja Dragana Marković.

Narodna skupština Republike Srpske neće ukidati Dan Republike ukoliko bi Ustavni sud BiH eventualno donio odluku kojom se pojedine odredbe Zakona o praznicima Srpske proglašavaju neustavnim, navodi se u Deklaraciji koju je parlament Srpske usvojio 17. aprila.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se