15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

NOVI EVROGOL FILIPOVIĆA: Drina pobjedila Travnik sa deset igrača (foto/video)

Zvornička Drina ostvarila je vrlo bitnu i ubjedljivu pobjedu u 22. kolu „BH Telekom“ Premijer lige BiH. Na svom terenu Drina je bila bolja od Travnika rezultatom 3:0.

S obzirom da su Drinini konkurenti u borbi za opstanak donekle kiksali, današnja pobjeda dobija na još većem značaju.

Da nije bilo golova mogli bi slobodno reći da je glavna zvijezda današnje utakmice bio glavni sudija Admir Šehović iz Sarajeva. On je u 43. minutu pokazao crveni karton lijevom beku Drine Dejanu Blagojeviću zbog navodnog udaranja protivničkog igrača.

Što se tiče igre dvije ekipe nisu pokazale mnogo toga. Drina je svoje prilike iskoristila na najbolji način dok je Travnik, uglavnom baziran na odbranu, u drugom poluvremenu pružio mnogo bolju igru.

Od samog starta Drina je imala inicjativu dok su gosti iz kontranapada prijetili. Najopasniji napadi domaćina išli su preko lijeve strane a upravo je asistencijom sa te strane postignut prvi gol.

U 28. minutu Filipović je poslao loptu za Lazarevića, koji po lijevoj strani prolazi i šalje loptu u peterac gostiju gdje pronalazi Ilića koji loptu glavom šalje u mrežu Nurkovića.

Pred kraj prvog poluvremena muk na Gradskom stadionu u Zvorniku. U jednom duelu štoper gostiju Radosav Aleksić pao je „k’o pokošen“ a nedugo potom je sanitetom prevežen u Hitnu pomoć.

Nakon kratke rasprave sudija Šehović je pokazao crveni karton Blagojeviću a da prethodno nije svirao prekršaj kao što nije bilo ni signaliziranja faula od strane pomoćnog sudije. Razlog ovako prestroge kazne je navodno udaranje otvorenim dlanom u lice.

Trener Drine Srđan Bajić odmah je u igru uveo štopera Ivanovića a izveo Vasića, dok je kod Travnika povrijeđenog Aleksića zamijenio Ribić. Crveni karton dao je „krila“ gostima ipak sa minimalnim vodstvom domaćina otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu Drina je povratila samopouzdanje ali su i gosti bili mnogo opasniji. Ipak, u 53. minutu Drina novim evro golom Filipovića stiže do 2:0. Oslobodio se Filipović svog čuvara i nakon par koraka odlučio se da šutira sa oko 20 metara a lopta odlazi u gol gostiju.

Nakon toga bilo je jasno da će Srđan Bajić slaviti svoju prvu pobjedu od kako je stigao u redove Drine.

U 87. minutu nakon jedne akcije u šesnaestercu Travnika oboren je Nedeljković a sudija Šehović pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač je Miloš Filipović koji svojim sedmim golom u dresu Drine stavlja tačku na današnju utakmicu.

Treba istači i sjajnu premijeru navijačke grupe „Vukovi 2010.“ koji su po kišovitom vremenu dali veliku podršku i doprinos fudbalerima Drine.

U narednom 23. kolu, koje je na programu u srijedu, Drina ide u goste Vitezu, koji je danas poražen na svom terenu od Željezničara sa 4:1.

DRINA – TRAVNIK 3:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 – Ilić u 28. minutu; 2:0 – Filipović u 53. minutu; 3:0 – Filipović u 88. minutu iz jedanaesterca; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 300; Glavni sudija: Admir Šehović (Sarajevo); Žuti kartoni: Kikić, Filipović, Bošković (Drina), Varupa, Ribić, Hasečić (Travnik); Crveni karton: Dejan Blagojević (Drina).

DRINA: Maksimović, Filipović, Ćulibrk, Ilić (Od 84. minuta Jokić), Kikić, Blagojević, Vasić (Od 45. minuta Ivanović), Lazarević, Milošević, Nedeljković (Od 76. minuta Đerić), Bošković.

TRAVNIK: Nurković, Terzić (Od 46. minuta Smajić), Nuhić, Aleksić (Od 45. minuta Ribić), Jašarević, Hasečić, Dudić, Varupa (Od 58. minuta Zajmović), Šupić, Musić, Čivić.

[mom_video type=“youtube“ id=“u_8NKbqMwFE“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se