18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dragan Đurić sahranjen uz najveće policijske počasti (foto)

ZVORNIK – Dragan Đurić, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu, sahranjen je danas uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku.

Pored porodice, radnih kolega i mnogobrojnih građana Zvornika, sahrani ubijenog policajca prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor Policije Srpske Gojko Vasić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH sa područja zvorničke regije i načelnik Opštine Zvornik Zoran Stevanović sa saradnicima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas ranije porodicu policajca Dragana Đurića.

Predsjednik Dodik izrazio je saučešće majci, bratu i rodbini ubijenog policajca u njihovoj kući u zvorničkom naselju Ulice.

Opijelu ubijenom policajcu ispred kuće porodice Đurić, uz predsjednika Republike, prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Savić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović, rukovodstvo opštine Zvornik.

Muk na gradskom groblju u Karakaju prekinula je počasna paljba, sa kojom je „Đuka“ kako su ga kolege zvale iz milja, otišao na vječni počinak.

“Kao pripadnik Vojske Republike Srpske dao si doprinos u njenom stvaranju a kao pripadnik MUP-a na njenom očuvanju. Svojim tijelom i životom si spasio naše, i na tome smo ti vječno zahvali“, kazao je u oproštajnom govoru Vladan Vasilić, komandir Policijske stanice u Zvorniku.

Vlada Republike Srpske današnji dan proglasila je Danom žalosti u Srpskoj. Dan žalosti proglašen je i u Federaciji BiH i Brčko distriktu.

Dragan Đurić rođen je 17. novembra 1967. godine u Banovićima. Tokom rata njegova porodica izbjegla je u Zvornik. Bio je pripadnik MUP-a Srpske od 7. aprila 1994. godine.

Đurić je ubijen u ponedjeljak, 27. aprila, u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao „Alahu ekber“, ubijen je prilikom razmjene vatre sa policijom.

[mom_video type=“youtube“ id=“_Js7y3iVfME“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se