23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bajern u problemu: Ni Riberi ne igra protiv Borusije

Jedan od najboljih fudbalera Bajerna Frank Riberi zbog povrede skočnog zgloba neće igrati u derbiju Bundeslige protiv Borusije iz Dortmunda, prenosi Rojters.

Iskusni Francuz pridružio se na listi povrijeđenih Holanđaninu Arjenu Robenu i Austrijancu Davidu Alabi, što znači da će Bavarci biti znatno oslabljeni na gostovanju „milionerima“.

Bajern od početka sezone ima dosta problema sa povredama ključnih igrača (Tijago Alkantara, Havi Martinez), ali je uprkos tome samo dva puta izgubio u prvenstvu, trenutno ima 10 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Volfsburg i na dobrom je putu da osvoji 25. titulu prvaka Njemačke.

– Vjerujem da će ekipa uspjeti da kompenzuje izostanak tako važnih igrača – izjavio je direktor kluba Karl-Hajnc Rumenige.

On je istakao da izuzetno respektuje Dortmund, iako je rival ove sezone prošao kroz težak period i nalazi se pri dnu tabele.

– Ne treba biti veliki prorok da biste znali da Dortmund nije srećan sa svojom trenutnom pozicijom na tabeli. Ipak, oni i dalje imaju šanse da osvoje mjesto koje vodi u Ligu Evrope, Moramo da se pripremim za ovu utakmicu i znamo da će biti teška – rekao je Rumenige.

Derbi duel 27. kola Bundeslige između Dortmunda i Bajerna igra se u subotu od 18.30 sati.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se