10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Zvorničani u glavnoj ulozi

I pored poraza od ekipe Asterasa u Grčkoj reprezentacija Republike Srpske do 23 godine nije razočarala

– Reprezentacija Republike Srpske, uzrasta do 23 godine, gostovala je u Grčkoj gdje je u Tripolisu odigrala prijateljsku utakmicu sa ekipom Asterasa. Po teškom terenu, viđena je dobra igra obje ekipe, a pobjeda je pripala domaćinima minimalnim rezultatom 1:0.

Selektor, Branimnir Tulić ukazao je priliku svim pozvanim igračima, a najviše ih je bilo iz zvorničke opštine. Standardni reprezentativci su Radovan Vasić iz Drine i Slaviša Radović, sada član Vojvodine, koji je ponikao u ekipi iz Zvornika i do jeseni bio standardni prvotimac.

Prvi put su pozvani Aleksndar Ilić iz zvorničkog premijerligaša i Srđan Trifković, takođe ponikao u Drini, a sada nosi dres prvoligaša Vlasenice. Branko Jevtić iz Napretka iz Donjeg Šepka je takođe po drugi put u najboljoj mladoj selekciji Republike Srpske do 23 godine.

Reprezentativci Republike Srpske nisu imali straha prema rivalu koji je nastupio u najjačem sastavu.

Najviše muka domaćem golmanu zadavali su kapiten Subić, igrač banjalučkog Borca i Slaviša Radović.

Radović i Ilić su puni utisaka sa ovog gostovanja.

– Asteras je veoma jaka ekipa sa kojom smo igrali ravnopravno. Čestitam im na fer i korektnoj igri, a lično bih volio i da jednog dana zaigram za Asteras Tripolis, rekao je Radović.

– Meni je prvi put da me selektor pozvao i trudio sam se da opravdam poverenje.Težak je bio teren ali smo dali sve od sebe da prikažemo što bolji igru i mislim da smo uspeli, reči su Aleksandra Ilića.

Radović i Ilić su bili starteri, a Vasić, Trifković i Jevtić su ušli u igru u drugom poluvremenu.

[mom_video type=“youtube“ id=“1C5ZN-UMFuI“]

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se