8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Znate li ko su freteroseksualci?

Sve više muškaraca počinje da vodi računa ne samo o svom tijelu, njezi lica, odijevanju, već i o svojim emocijama, kako da izliječe svoju vezu i kako da zasnuju porodicu na vrijeme. Ako niste znali, to su freteroseksualci.

Ili je zapadna civilizacija ušla u potpunu dekadenciju ili su muškarci počeli da evoluiraju u nekom čudnom pravcu, pa će uskoro postati – žene.

Moderno doba izrodilo je još jednu, zanimljivu, kategoriju muškaraca – freteroseksualce. To su muškarci koji su, poput žena, zabrinuti za svoj „biološki sat“. Naravno, muškarci nemaju biološki sat u pravom smislu te riječi, jer je njihovo tijelo sposobno za reprodukciju i u kasnijim godinama, ali kod njih počinje da se javlja neka vrsta psihološke zabrinutosti, koja najviše liči na to, piše Standard.

Da li to znači da muškarci, u psihološkom smislu, počinju da liče na žene? Gdje su svi oni mačo tipovi i heroji na koje su se dječaci ugledali tokom proteklih vijekova?

Freteroseksualci nisu isto što i metroseksualci, iako imaju neke zajedničke karakteristike. Oni brinu o svom tijelu, njeguju ga, prate modu i trude se da budu privlačni, baš kao metroseksualci, ali postoji jedna bitna razlika – ta briga je prešla i na njihovu ličnost. Oni počinju da brinu i o svojim emocijama, a prije svega zabrinuti su da li će imati vremena da zasnuju porodicu, prenosi Telegraf.

Njima je svojstveno to da žele da budu „emotivno pismeni“, što nije odlika tradicionalnog muškarca. Počinju da se interusuju za to kako da sačuvaju svoju vezu, kako da rade na sebi i svojim emotivnim odnosima…

Emancipacija žena u modernom društvu je, izgleda, zahvatila i emancipaciju ženske strane muške psihe. Više nije neobično da muškarac bude ženstven. Metroseksualci su ženstveni svojom pojavom, a freteroseksualci imaju i ženstvenu ličnost.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se