3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

U SŠC „Petar Kočić“ radovi teku po planu (foto)

ZVORNIK – Radovi koji su u SŠC „Petar Kočić“ počeli 19. februara teku u skladu sa planom, dok se proces nastave ne remeti, rekla je danas direktor ove škole Biljana Pisić.

– U okviru radova do sada je izvršena zamjena oko 70 odsto spoljašnje stolarije, a radnici sada gletuju i maltere dijelove oko novopostavljenih prozora i to u slobodnim učionicama, tako da se nastava uopšte ne remeti. Takođe su u toku i radovi na rekonstrukciji učeničkih toaleta u prizemlju i na drugom spratu, dok će se oni na prvom spratu raditi u sljedećoj fazi, tako da učenici mogu da ih koriste. Podsjećam da se radi o projektu zamjene unutrašnje i spoljašnje stolarije i rekonstrukcije toaleta čija je vrijednost preko 300.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Razvojnog programa Evropske Unije. Projekat je naknadno proširen i postavljanjem novih vodovodnih instalacija u toaletima – rekla je Pisićeva.

Ona je dodala da se radnici izvođača radova, firme „Almi transport“ iz Zenice, maksimalno trude da se uklope u nastavni proces u smislu da se najveći dio radova izvodi vikendom, a radnim danima u slobodnim učionicama, napomenuvši da je rok za završetak radova 60 dana.

Pored ovih radova, u školi su tokom vikenda izvršili podizanje kompletne unutrašnje ograde za 20 centimetara. Ograda je postavljena 1978. godine, prilikom izgradnje škole i nije bila u skladu sa propisima.

– Ove radove finansirali smo sopstvenim sredstvima u vrijednosti 2.200 KM. Takođe smo sa oko 600 KM sopstvenih sredstava finansirali zamjenu dotrajalih toplotnih instalacija u učeničkim toaletima. Tokom januara izvršili smo i zamjenu stolova u zbornici za šta smo izdvojili oko 3.200 KM od čega je 1.000 KM dao kabinet načelnika opštine, a ostalo su sopstvena sredstva. Tokom zimskog raspusta izvršili smo i zamjenu zidnih pločica u hodnicima u prizemlju za šta je škola izdvojila 1.500 KM – istakla je Pisićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se