2 C
Zvornik
20. април 2024.

U pripremi Monografija FK Drina iz Zvornika

Fudbalski klub „Drina“ iz Zvornika, član Premijer lige Bosne i Hercegovine, ove godine obilježava 70 godina od osnivanja i rada.

Klub je bio sedamdsetih godina prošlog vijeka uspješan učesnik Republičke lige Bosne i Hercegovine i amaterski prvak ove bivše jugoslovenske republike, a pred sam poslednji rat, takmičio se u Trećoj ligi takozvane „Velike Jugoslavije“.

U Republici Srpskoj Drina je dva puta bila prvak, a iz njenih redova su ponikli i takvi fudbalski asovi, kako su bili Mustafa Hatunić, koji je bio reprezentativac Jugslavije, Obren Ekmedžić, ranije igrač Vojvodine iz Novog Sada i ekipe Sarajeva, Aco Kostić, koji je sa ekipom FK „Loznice“ igrao Prvu B ligu Jugoslavije, Nikola Vasiljević, reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miroslav Stevanović, koji je jedno vrijeme nastupao za Sevilju iz Španije, a bio je i reprezentativac Bosne i Herecgovine, i mnogi drugi.

Milan Đorđić
Milan Đorđić

Ljubitelje fudbala u Zvorniku, obradovaće informacija da se priprema Monografija o ovom izuzetnom sportskom kolektivu, koju će prirediti Milan Đorđić, sportski novinar iz Donjeg Šepka.

„Ovo je zaista veliki projekat i izuzetno zahtjevan posao. Nije bilo lako pronaći sve relevantne podatke o klubu uspješne tradicije. Mnoga dukomenta nisu sačuvana pa sam „preorao“ razne arhive i privatne kolekcije u Zvorniku i šire kako bi obezbjedio sve najvažnije podatke. Nakon tri godine rada, vjerujem da sam uradio važan posao i da će ova monografija ugledati svjetlo dana, prilikom svečanog obilježavanja 70 godišnjice od osnivanja kluba, koje bi trebalo da se dogodi ovog ljeta“, rekao nam je Milan Đorđić.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se