23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Mostar bez bijele zastave

Nakon dvije sedmice pauze i odlaganja utakmica Premijer lige BiH prošlog vikenda, zbog sniježnog nevremena, utakmicama 17. kola danas se nastavlja šampionat.

Pobjeda protiv Veleža na otvaranju proljećnog dijela prvenstva umnogome je pomogla da se fudbaleri Drine oslobode pritiska i sada mogu rasterećeno putovati u Mostar gdje ih čeka aktuelni šampion Zrinjski.

Zvorničani su danas otputovali prema Hercegovini a prije puta trener Dragan Mićić je rekao da Drina ide u Mostar da se nadigrava i da dođe do što boljeg rezultata.

„Zrinjski je jedna od najboljih ekipa u ligi i svjestan sam da su domaćini apsolutni favoriti i da nam neće biti nimalo lako. Probaćemo da iznenadimo Mostarce, ne idemo dole sa bijelom zastavom, u dobroj smo formi i riješeni da se pokažemo u što boljem svijetlu“, kaže Mićić.

Da bi se postigao željeni rezultat, kaže Mićić, u susret se mora ući maksimalno angažovano.

Zbog tri žuta kartona protiv Zrinjskog neće igrati vezista Ivan Lazarević a na lakše povrede se žale Miloš Filipović i Radovan Vasić. Nakon „odrađenih“ kartona u tim se vraća desni bek Boban Đerić.

„Imamo izvjesnih kadrovskih problema, ali vjerujem da će igrači koji istrče na teren dati maksimum i da će to biti dovoljno da se vratimo neporaženi u Zvornik“, zaključuje Mićić.

Utakmica pod Bijelim brijegom se igra sutra od 15 časova a meč će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Ljubo Miličević iz Posušja i Mirko Gojić iz Doboja dok je četvrti arbitar Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Delegat susreta je Damir Šarić iz Tuzle a kontrolor suđenja Dragan Marić iz Srpca.

Prethodni duel ova dva tima, odigran u avgustu prošle godine u Zvorniku, završen je pobjedom Zrinjskog rezultatom 2:1.

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se