13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

U BiH zaplijenio heroin, a u Škotskoj uzgajao marihuanu

RENFREV – Kristofer Mofet, bivši vojnik iz Škotske, koji je kao član EUFOR-a učestvovao u zapljeni heroina u BiH, sada služi zatvorsku kaznu zbog uzgajanja marihuane.

Mofet je sa 19 godina bio pripadnik vojske Škotske, koja je 2005. godine konfiskovala 27 kilograma heroina na Pavlovića mostu na granici sa Srbijom. U utorak je Mofet osuđen na 20 mjeseci zatvora zbog uzgajanja marihuane u blizini kuće njegove majke, prenosi Klix.

On je u škotskom gradiću Renfrevu sa neimenovanim osobama uzgajao 150 stabljika marihuane vrijednosti 110.000 evra. Plantaža je otkrivena u januaru, pronađeni su otisci osuđenog, a Mofetov advokat branio ga je činjenicom da se bivši vojnik našao u finansijskoj krizi.

Naime, nakon što je demobilisan, Mofet nije mogao pronaći posao, a advokat Bob Mičel istakao je kako se njegov štićenik posljednjih mjeseci uspio finansijski stabilizovati, da sa djevojkom čeka dijete, a da je njegova uloga u kriminalnoj radnji bila kratkotrajna i minorna.

Ipak, i pored navoda odbrane da Mofet nije stekao zavidnu zaradu zahvaljujući uzgoju marihuane, sud je bivšeg vojnika osudio na 20 mjeseci zatvora zbog proizvodnje droge od oktobra 2013. do januara 2014. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se