13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Staka Petrović ponovo predsjednik Opštnske organizacije

ZVORNIK – Dosadašnja predsjednica Staka Petrović i u narednom četvorogodišnjem periodu biće na čelu Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik, dok će predsjednik Skupštine biti Boško Tijanić, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine ove organizacije.

Za potpredsjednike Organizacije izabrani su Petar Pavlović i Danica Radović, a za potpredsjednika Skupštine Radenka Tanacković. Izabrani su i Predsjedništvo od 17 članova, te tročlani Nadzorni odbor.

Skupština je usvojila Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za prošlu godinu, te Programa rada i Finansijski plan za ovu godinu.

Petrovićeva je ocijenila da je u proteklih godinu dana najznačajniji bio rad na zapošljavanju djece poginulih boraca.

– Određeni broj djece je zapošljen, ali ima ih još koje treba zaposliti. Mi imamo dobru saradnju sa lokalnom vlašću kad je riječ o zapošljavanju, ali i u drugim sferama. Načelnik Stevanović nam je ove godine povećao budžet za 5.000 KM, odnosno sa 16.000 KM na 21.000 KM i to će nam olakšati rad, organizovanje posjeta porodicama poginulih boraca i omogućiti bolje funkcionisanje – rekla je Petrovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će u najskorije vrijeme biti završena zgrada u kojoj se grade stanovi za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca, kao i da će resorno ministarstvo omogućiti novi Konkurs za stambeno zbrinjavljanje i preostalih lica iz ove kategorije, a koji su možda svojom ili tuđom greškom propustili da se prijave na prethodni Konkurs.

– Nastavićemo da se borimo za naša prava, a jedan od zadataka je i da u vezi legalizacije dodijeljenih placeva smanjimo cijenu taksi za naše kategorije, kako bi smo im olakšali proces legalizacije.

Na današnjoj sjednici Skupštine Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik formiran je i Odbor djece-potomaka poginulih boraca, te Komisija za obilježavanje značajnih datuma.

– Kroz Odbor želimo da uključimo u rad i djecu, da znaju šta su to njihova prava i mogućnosti i da se za ta prava bore. Komisija će biti tročlana i zadužena za obilježavanje značajnih datuma – istakla je Petrovićeva.

Na današnjoj sjednici Organizacija je dodijelila Zahvalnice načelniku opštine Zvornik Zoranu Stevanoviću, zamjeniku načelnika opštine Bojanu Ivanoviću i načelniku odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Željku Smiljaniću.

– Zahvalnice smo dodijelili zbog dosadašnje izuzetno dobre sradnje, posebno ako se ima u vidu da mnoge opštinske organizacije od svoje opštine dobijaju minimalna finansijska sredstva koja ni blizu nisu dovoljna za rad. Povećan nam je godišnji budžet, imamo sredstva za participaciju lijekova, a dobra saradnja se odvija i kroz druge vidove. Zbog toga smo smatrali da su načelnik Stevanović, zamjenik Ivanović i načelnik resornog odjeljenja Smiljanić zaslužili da im se makar na ovaj način zahvalimo – istakla je Petrovićeva.

Zahvalnice je uručila Petrovićeva koja je rekla da će načeliku Stevanoviću koji iz opravdanih razloga nije danas bio prisutan, biti naknadno uručena.

Sjednici su prisustvovali i Veljko Lazić, zamjenik predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske i Marko Grabovac, predsjednik Republičkog odbora za traženje nestalih.

Prije početka sjednice, delegacija ove organizacije položila je vijence sa centralni spomenik podignut za poginule srpske borce.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se