2 C
Zvornik
19. април 2024.

Srebrenica: Još se otklanjaju posljedice nevremena

SREBRENICA – Na području Srebrenice padavine su prestale, ali se još otklanjaju njihove posljedice i čiste lokalni putevi do nekih sela, od kojih je nekoliko bez struje, potvrdio je Srni dežurni u Opštinskom štabu Civilne zaštite Cvijetin Maksimović.

Prema njegovim riječima, radnici „Elektrodistribucije“ rade na otklanjanju kvarova na elektro-mreži jer su još bez struje sela Pribićevac, Stožersko, Borkovići i Joševa. Očekuje se da će u toku dana biti normalizovano snabdijevanje tih sela električnom energijom.

Zbog otklanjanja kvarova povremeno dolazi do isključenja i kratkih prekida u sdnabdijevanju električnom energijom i drugih dijelova ove opštine.

„Prioritetni lokalni putni pravci su očišćeni, ali se saobraća otežano zbog poledice i suženja nekih puteva u usjecima, te ostataka snijega na kolovozu“, kaže Maksimović.

On je naveo da raspoloživa mehanizacija i dalje radi na čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva i da još ima sela do kojih putevi nisu pročišćeni u mjesnim zajednicama Sućeska i Orahovica, a tek predstoji čišćenje puta do najudaljenije Mjesne zajednice Luka, gdje snijeg dostiže visinu jednog metra.

Telefonske i internet veze uredno funkcionišu. Prekida u vodosnabdijevanju prethodnih dana nije bilo.

Maksimović pojašnjava da je nakon prestanka padavina došlo do zahlađenja, što je smanjilo intenzitet otapanja snijega i dovelo do opadanja vodostaja rijeka i rječica koje protiču kroz ovu opštinu, tako da nema opasnosti od poplava.

„Posljedice nevremena se otklanjaju utvrđenom dinamikom, a ugroženog stanovništva u srebreničkoj opštini nema“, zaključio je Maksimović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se