23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Srbija: MUP saslušava golišave devojčice

Djevojčice od 13 do 14 godina koje se za popularnost bore golišavim fotografijama po društvenim mrežama biće saslušane u MUP-u Srbije.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je posle pisanja „Blica“ o tinejdžerkama koje objavljuju svoje golišave fotografije naložilo hitnu istragu, pa će djevojčice, zajedno s roditeljima, morati da odgovore na pitanja koja im budu postavljali inspektori MUP-a za visokotehnološki kriminal i pedofiliju.

Ovaj trend se širi društvenim mrežama, što za „Blic” potvrđuju i direktori osnovnih škola, kao i sociolozi, koji ističu da su u ovoj priči nemoćni, jer roditelji ne pružaju nikakav otpor djeci. Priča će, međutim, dobiti epilog na sudu.

– U ovom slučaju najviše su zakazale socijalne službe, koje bi morale da se bave ovakvim temama. Mi ćemo preispitati postoje li elementi krivice, pogotovo roditelja – kaže naš izvor iz policije.

Profili „popularnih djevojčica“ puni su neprimjerenih poruka i fotografija. Nakon teksta u „Blicu“ pravdale su se da su fotografije postavljali njihovi bivši momci, ali su ubrzo same sebe demantovale.

– One dolaze u našu školu da bi se slikale i pozivale na žurke koje navodno organizuju. Roditelji me naravno nisu pustili, jer se tamo služi i alkohol – kaže M. T. (14).

Fotografije jedne od djevojčica na kojima je potpuno naga preplavile su internet. Pored maloljetnih dječaka, njih komentarišu i punoljetni muškarci, koji ih javno pozivaju na seks.

– Istražićemo da li se one nalaze i na udaru pedofila – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se