14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Spremni u borbu za opstanak

Fudbaleri Napretka iz Donjeg Šepka, dobro su odradili pripreme za nastavak proljećnjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske.

Loše vremenske prilike nisu dozvoljavale da se odradi sve što je planirano ali je utisak da ekipa spremna ulazi u prvenstvo u kome će glavni cilj biti borba za opstanak.

Bodovni saldo i položaj na tabeli nisu nimalo povoljni, ali se u Napretku nadaju da će se moći ravnopravno uključiti u borbu za opstanak sa nekoliko ekipa koji će se takođe boriti za očuvanje prvoligaškog statusa.

„U ekipi je u zimskom prelaznom roku došlo do velikih promjena jer nas je napustilo devet igrača ali je zato stiglo osam novih. Kada je o novajlijama riječ, rekao bih da se radi o kvalitetnim igračima, koji imaju potrebno iskustvo za naporne utakmice. Normalno trebaće im vremena da se potpuno prilagode sistemu igre, koji godinama gajimo. Odigrali smo sedam prijateljskih utakmica sa kojima sam uglavnom zadovoljan. U generalci smo bili bolji od ekipe Jadra iz Stupnice i pobjedili sa 4:2“, rekao nam je trener Zoran Vasiljević.

Šepčane u prvom kolu očekuje ekipe Slobode iz Novog Grada.

„Nama je od starta potrebno da počnemo osvajati bodove. Sloboda je kvalitetan tim koji će tražiti svoju priliku jer zaostaju samo tri boda iza vodećeg Leotara, ali mislim da su naše želje za pobjedom veće i da ćemo osvojiti važne bodove. Igrači su spremni, nema povrijeđenih ni kažnjenih pa ćemo na ovoj utakmici vidjeti koliko smo se pripremili i sa kakvim izgledima ulazimo u prvenstvo“, dodao je Vasiljević.

Prvih pet kola , čini se biće odlučujuće u borbi za bodove.

„Zaista nam je raspored težak jer nakon Slobode idemo u Prijedor pa nam dolazi Sloboda iz Mrkonjić Grada. Idemo potom Krupi pa nam stiže lider na tabeli. Od ovih pet utakmica će nam značiti dalji nastavak prevenstva“, zaključio je Vasiljević.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se