5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

PVJ Zvornik: Građani da budu pažljivi prilikom proljećnog uređenja dvorišta i bašti

Služba profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik pozvala je građane da prilikom proljećnog uređenja svojih dvorišta i bašti, odnosno paljenja otpada, rastinja i korova budu veoma pažljivi i da to obavljaju za vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje mogu kontrolisati.

U saopštenju zvorničkih vatrogasaca se navodi da se posebno skreće pažnja građanima da su, nakon spaljivanja korova ili loženja vatre na otvorenom prostoru, dužni da mjesto spaljivanja pregledaju i u potpunosti ugase vatru, kako ne bi došlo do požara.

„Građane upozoravamo da je zabranjeno spaljivanje korova i loženja vatre na otvorenom prostoru noći i za vrijeme vjetra“, kaže se u saopštenju PVJ Zvornik.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre, iz PVJ Zvornik kažu da je potrebno odmah obavjestiti Profesionalnu vatrogasnu jedinicu opštine Zvornik na broj telefona 123 ili policijsku stanicu na broj telefona 122, „kako bi se na vrijeme pristupilo sprečavanju nastanka požara, odnosno njegovom širenju i time spriječile veće posljedice“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se