18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Priznala zločin i provela 35 godina u zatvoru za ubistvo koje nije počinila

Keti Vuds je optužena za ubistvo studentkinje medicinkog fakulteta Univerziteta Nevade 1976. godine.

U zatvoru je provela 30 godina i sada, kada je oslobođena krivice, napokon je priznala istinu.

Studentkinja je nestala 24. februara 1976. godine kada se njen automobil pokvario u blizini univerzitetskog kompleksa. Nekoliko sati kasnije pronađena je mrtva u obližnjoj garaži sa vezanim rukama i prerezanim vratom.

Keti Vuds je bila smješetena u bolnici za mentalno obeljele gdje se liječila. Tri godine nakon nemilog događaja priznala je ubistvo, nakon čega je prvi put i osuđena. Ona je zločin priznala jer su joj obećali bolju sobu, piše Srbija danas.

Kako njen advokat tvrdi, ona je decenijama nakon te svoje izjave poricala ubistvo. Godine 1985. Keti je proglašena krivom nakon što je održano novo suđanje.

„Svi su oni bili suočeni sa teškim i tragičnim neriješenim ubistvom i imali su dokaze o priznanju osobe koja je stanovala u tom kraju u vrijeme ubistva“, istakao je tužilac Okruga Vošo Kris Hiks.

Keti je puštena iz zatvora u septembru 2014, jer je nakon DNK analize opuška cigarete koji je pronađen na mjestu ubistva ustanovilo da je riječ o muškarcu Rodniju L. Halbueri (66).

Prema riječima Ketinog advokata, ona je trenutno smještena kod brata i njegove žene u Južnoj Kaliforniji.

„Presrećna je. Ovo je vjerovatno najbolji dan u njenom životu zato što sada zna da je najzad gotovo“, izjavila je njen advokat u petak.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se