18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Prijatelji se družili i igrali

U Zvorniku odigrana prijateljska rukometna utakmica između domaće Drine i Obilića iz Beograda

ZVORNIK – Rukometni klub Drina iz Zvornika, višestruki i aktuleni prvak Republike Srpske, duži niz godina, gaji prijateljske odnose sa rukometnim klubom Obilić iz Beograda, članom Prve lige Srbije, grupa Centar.

Protekog vikenda, delegacija uprave kluba i igrači su gostovali u Zvorniku, družili se i odigrali prijateljsku utakmicu. Rezulat je bio u drugom planu a da napomenemo da su gosti bili uspješniji i pobjedili sa 36:23.

– Nama dosta znači prijatljstvo sa Obilićem zbog druženja, ali i da vidimo kako stojimo u igračkom smislu u odnosu na jednu vrhunsku ekipu iz Srbije. Imali smo tešku prvenstvenu utakmicu u subotu, a u nedelju smo igrali sa prijateljima iz Beograda, što se odrazilo na svježinu ekipe. Mislim da smo pružili dostojan otpor, kvalitetnijem protivniku – rekao nam je Dušan Novokmet, trener Drine.

Rukometaši Obilića se spremaju za start u Prvoj ligi Srbije grupa Centar sa ambicijama da se plasiraju u Super B ligu Srbije.

– Mi smo u trenažnom procesu jer nam prvenstvo počinje 21. marta. Video sam da Drina igra dobar rukomet, više na iskustvo nego na ritam jer su bili umorniji od nas. Nama su nedostajala trojica igrača koji će biti spremni za početak prvenstva i nadamo se da ćemo ostvariti ambicije i plasirati se u veći rang takmičenja, rekao nam je Bratislav Obućina, trener Obilića.

DRINA – OBILIĆ   36:23 /18:14/

Dvorana :SRC-a u Zvorniku.Sudije: Mijo Banović i Boban Popović /Zvornik/.Sedmerci: Drina: 7-5,

DRINA: Motika, Petrović, Spasojević, Kurta, Čvorić, Milanović 1, Popović, Vidaković 3, Rankić 2, Novokmet 8 /3/, Savić 4, Stanarčević, Obrenović 5, Kikić, Ristić.

OBILIĆ: Radović, Ćirić 1, Borinović 5, Ognjanović 1, Todorović 11, Džanić 2, Lazić 3, Biočanin 9, Ristić 2, Miličević 2, Đurašić.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se