5.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Počinje odabir glumaca za dugometražni igrani film koji će se snimati u Zvorniku

U nedelju 5. aprila, u Zvorniku održaće se kasting za glavne i sporedne uloge u dugometražnom igranom filmu „Mamonga“ u režiji Stefana Maleševića.

Stefan Malešević, rodom iz Beograda, nakon završenih osnovnih studija elektrotehnike u Srbiji, upisuje doktorske studije filmske režije na prestižnoj akademiji film.factory, pod mentorstvom proslavljenog mađarskog režisera Bele Tara, sa gostujućim profesorima iz cijelog svijeta, među kojima su neka od najvećih imena moderne svjetske kinematografije: Džim Džarmuš, Karlos Rejgadas, Gas van Sant, Tilda Svinton, Žilijet Binoš, Gael Garsija Bernal i mnogi drugi ovjenčani najvećim nagradama u svijetu kinematografije: Oskar, Zlatna Palma u Kanu, Zlatni Medved u Berlinu…

Film „Mamonga“ smješten je u sadašnje vrijeme u Zvorniku, gdje prati sudbine Marka i Jovane, dvoje adolescenata iz drastično različitih porodica čije se sudbine neočekivano prepliću. Kroz njihove živote, probleme i želje, stvara se slika o društvu u kom odrastaju. Ta slika se odnosi ne samo na Zvornik nego na sve male gradove u Republici Srpskoj, BiH ili cijelom Balkanu. Film se bavi u isto vrijeme aktuelnim i svakodnevnim temama kao i vanvremenskim problemima ljudskog morala i sudbine.

Snimanje filma će se odigrati početkom 2016. godine u Zvorniku i okolini.

Kasting će biti održan u prostorijama Doma Omladine Zvornik, u nedelju 5. aprila, počevši od 11 časova.

Na kasting su pozvani svi zainteresovani stanovnici Zvornika, a najveći broj uloga zahtjeva mlade ljude od 17 do 25 godina.

Prethodno glumačko iskustvo nije potrebno.

Za sve informacije i prijave na kasting javite se na BROJ TELEFONA: 065 654 925, i ili pošaljite osnovne informacije (ime i prezime, kratka biografija, fotografija) na I-MEJL: djordjedeuric@yahoo.com.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se